KNHS

terug

Gert-Jan Bruggink komt fractie tekort in Braunschweig 9 maart 2008
Bruggink-Wings

BRAUNSCHWEIG (Dui) - KNHS - In de barrage van de Grote Prijs van Braunschweig kwam Gert-Jan Bruggink met Primeval Wings een fractie tekort om de hoofdprijs mee naar zijn stal in Weerselo te nemen. Bruggink werd derde, terwijl Albert Zoer (Echten) met Okidoki niet verder kwam dan de zevende plaats. Okidoki wierp in de barrage de bovenste paal van de eerste hindernis uit de lepels, waardoor Zoer het in het verdere verloop van zijn barragerit rustig aan deed.

Het was een pittige proef in Braunschweig, die de ruiters op elke hindernis voor problemen stelde. Extra moeilijk bleken de eerste en de laatste sprong te zijn. Zo was de Duitse Meredith Michaels-Beerbaum met Checkmate één van de velen met een springfout op de eerste hindernis, terwijl de Ierse Jessica Kürten met CF Cadeau Z één van de talrijken was die de laatste hindernis - een zeer open steilsprong - ondersteboven liep. De hindernissen volgden elkaar snel op en de moeilijkheden waren door de parcoursbouwer vooral gezocht in de wendingen vanaf de korte zijden van de piste.
Tien combinaties plaatsten zich voor de barrage, waaronder Bruggink en Zoer. Piet Raijmakers sr. met Van Schijndel' s Curtis (Asten) en Gerco Schröder (Tubbergen) met Eurocommerce Acapulco kwamen niet verder dan resp. een 28ste en 30ste klassering.
Bruggink, die op zaterdagmiddag nog de belangrijke kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs had gewonnen, reed een aanvallende rit in de barrage, waarmee hij uiteindelijk net niet snel genoeg was. Eerst was het de Zweed Rolf-Göran Bengtsson die met Ninja la Silla de tijd verbeterde en daarna was het de Duitser Otto Becker met ECL Lunatic die nog weer sneller was. Lunatic werd tot voor kort uitgebracht door Katarina Offel, die nu zwanger is en haar paard ter beschikking heeft gesteld aan Becker.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Uitslag Grote Prijs Braunschweig (Dui):


1) Otto Becker (Dui) - ECL Lunatic - 0 / 0 - 37.43
2) Rolf-Göran Bengtsson (Zwe) - Ninja la Silla - 0 / 0 - 38.60
3) Gert-Jan Bruggink (Weerselo) - Primeval Wings - 0 / 0 - 39.18 7) Albert Zoer (Echten) - Okidoki - 0 / 4 - 40.75 16) Leopold van Asten (Duizel) - VDL Groep Fleche Rouge - 4 28) Piet Raijmakers (Asten) - Van Schijndel's Curtis - 8 30) Gerco Schröder (Tubbergen) - Eurocommerce Acapulco - 9

Meer info zie: www.loewenclassics.de

foto: Gert-Jan Bruggink met Primeval Wings door: www.melissen.net