Persberichten EEmland noord, 12.35 uur

Utrecht, 09-03-2008

Inbrekers op heterdaad aangehouden BAARN De politie heeft vrijdagavond 7 maart twee mannen uit Soest aangehouden, die een getuige had zien wegrijden in een auto na een inbraak bij een woning in aanbouw op de Van Reenenlaan. De getuige had nog geprobeerd de auto met de inbrekers zelf klem te rijden.

De omstreeks 19.40 uur gealarmeerde politie zag het inbrekers duo rijden op de Hartlaan en dwong hen tot stoppen. Bij verhoor op het politiebureau bleek dat de 23-jarige en de 28-jarige man het gemunt hadden op gereedschap dat in het pand lag. De beide mannen zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Vrouw bedreigt man BAARN De politie heeft op vrijdagavond 7 maart in haar woning aan de Van Neslaan in de wijk Eemdal een 44-jarige vrouw aangehouden, die wordt verdacht van het bedreigen van een 40-jarige man uit dezelfde straat.

De rond 20.00 uur gealarmeerde politie had diverse meldingen gekregen over gebonk en geschreeuw in het pand. De melders vermoedden dat er gevochten werd.

De man die was bedreigd door de bewoonster van het pand deed aangifte. De aangehouden vrouw is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Te veel op BAARN De politie heeft in de vroege ochtend van zondag 9 maart, op de Zandvoortweg een 52-jarige man uit Baarn aangehouden die met te veel alcohol op achter het stuur van zijn auto zat.

De bestuurder werd gecontroleerd om 04.45 uur en moest mee naar het politiebureau. De uitslag van de ademanalyse was 500 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 5 uur. De politie maakt proces-verbaal op.