Persberichten Eemland zuid, 12.30 uur

Utrecht, 09-03-2008

Overlast hangjongeren AMERSFOORT De politie heeft in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 maart in het Annie Brouwerplantsoen zes jongeren aangetroffen die daar in een raamkozijn bier zaten te drinken.

Surveillerende agenten betrapten de twee 17-jarige meisjes en vier jongemannen in de leeftijd van 18 tot 23 jaar om 01.40 uur. Alle zes kregen een bekeuring en moesten de rommel opruimen.

Rijbewijs ingevorderd AMERSFOORT De politie heeft in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 maart op de Molenstraat een 23 jarige man uit Hoogland aangehouden, die met te veel alcohol op achter het stuur van zijn auto zat.

De politie controleerde de bestuurder om 02.50 uur. De uitslag van de ademanalyse op het politiebureau was 505 ug/l. Omdat het een beginnend bestuurder' betreft is het rijbewijs van de man ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Voormalige veelpleger weer in de fout AMERSFOORT De politie heeft zaterdagmiddag 8 maart bij een winkel aan de Bloemendalse Binnenpoort een 32-jarige man uit Amersfoort aangehouden, die bij een winkel aan de Langestraat een jasje had meegenomen zonder te betalen.

De man verliet rond 14.00 uur de winkel en zette het op een lopen toen het diefstalalarm af ging. Een winkelbediende ging achter de man aan. Twee stadswachten hielpen de winkelbediende de verdachte aan te houden. De gewaarschuwde politie bracht de man over naar het politiebureau voor verhoor. Het bleek te gaan om een voormalige veelpleger.

Er wordt proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Snorfietser met slok op maakt brokken AMERSFOORT De politie heeft in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 maart op de Stadsring een 17-jarige jongen aangehouden, die met te veel alcohol op met zijn snorfiets onderuit was gegaan.

De politie kreeg om 02.30 uur de melding dat op de Stadsring een snorfietser was gevallen. De politie constateerde dat de bestuurder onder invloed van alcohol was. Hij had een middengeleider over het hoofd gezien en was daarna onderuit gegleden. Gelukkig raakte hij niet gewond.

De uitslag van de ademanalyse op het politiebureau was 435 ug/l. De verdachte kreeg een rijverbod van 4 uur. De politie maakt proces-verbaal op.

Inbrekers aangehouden AMERSFOORT De politie heeft op zaterdagochtend 8 maart twee jongemannen uit Amersfoort aangehouden op verdenking van inbraak bij een bedrijf.

Toen hij om 07.45 uur een man bij een pinautomaat op het Euterpeplein zijn gezicht zag afschermen, vond een getuige dat verdacht en belde de politie. Agenten hielden de man en zijn metgezel staande. Het bleek te gaan om bekenden van de politie, een 19-jarige en een 21-jarige, beiden uit Amersfoort. In de afvalbak bij de pinautomaat op het Euterpeplein vond de politie vier bankpasjes. Die bleken vlak daarvoor te zijn gestolen bij een inbraak bij een bedrijf aan de Spoorstraat.

De agenten hielden beide mannen aan en brachten ze voor verhoor over naar het politiebureau. Ze zijn ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

Opzettelijke aanrijding HOOGLAND De politie heeft zaterdagavond 8 maart een 34-jarige man uit Amersfoort aangehouden op verdenking van poging tot zware mishandeling.

Bij de politie werd rond 23.40 uur een aanrijding gemeld op de Bunschoterstraat bij het benzinestation. De daarbij betrokken automobilisten hadden elkaar van de weg willen duwen. De ene auto kwam tot stilstand op een grasveld en de andere belandde in de sloot. De beide inzittenden van die auto stapten uit en renden weg.

De 37-jarige bestuurder van de andere auto is een man uit Amersfoort. Hij heeft aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling. De politie heeft circa 2 uur later de verdachte in deze zaak aan kunnen houden en onderzoekt de zaak.

Opzettelijke aanrijding, vernieling en mishandeling AMERSFOORT De politie heeft zaterdagmiddag 8 maart een 47-jarige man uit Amersfoort aangehouden op verdenking van mishandeling en vernieling.

Bij de politie werd rond 15.45 uur een aanrijding gevolg door geweld gemeld op de Vreeland. De 47-jarige Amersfoorter had ruzie met een 45-jarige man uit Hilversum en was met zijn auto op de auto van de Hilversummer ingereden. De woedende Amersfoorter trapte de voorruit en een portierraam in. Vervolgens stompte en schopte hij de Hilversummer.

Inmiddels hadden getuigen de politie gewaarschuwd. Een van hen hield de Amersfoorter tegen. Agenten brachten de Amersfoorter voor verhoor over naar het politiebureau. Het bleek te gaan om een oud zakelijk geschil, dat weer was opgelaaid toen de Hilversummer en de Amersfoorter elkaar die middag bij toeval tegenkwamen.

De politie maakt proces-verbaal op.

Kabeldieven aangehouden WOUDENBERG De politie heeft op zaterdag 8 maart even na middernacht op de Zegheweg een 33-jarige en een 35-jarige man uit respectievelijk Heeswijk Dinther en Veghel aangehouden op verdenking van diefstal.

Een oplettende getuige meldde dat het tweetal een kabel had gestolen op een bouwterrein. Agenten troffen bij het terrein een busje aan met daarin de beide verdachten. Achterin het busje lag een dikke kabel. Het duo bekende onmiddellijk die te hebben gestolen.

Ze zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De kabel gaat terug naar de rechtmatige eigenaar. De politie onderzoekt de zaak en maakt proces-verbaal op.