Persberichten Rijn & Venen, 12.50 uur

Utrecht, 09-03-2008

Drie mannen aangehouden voor diefstal WOERDEN Drie mannen van 19, 21 en 22 jaar uit Utrecht zijn aangehouden op verdenking van diefstal. Politiemensen zagen zondag 9 maart omstreeks 03.00 uur op de carpoolplaats aan de M.A. Reinaldaweg dat deze drie zich verdacht gedroegen.

Bij het aanspreken hielden zij een vaag verhaal over dat hun auto niet wilde starten en dat de startkabel niet werkte. De politiemensen zagen onder hun auto twee kentekenplaten liggen en stelden een nader onderzoek in. Hieruit bleek dat een kentekenplaat afkomstig was van hun auto, maar dat de andere kentekenplaat afgegeven was voor een andere auto. Na bemiddeling door de meldkamer werd de in De Bilt wonende persoon op wiens naam dit kenteken stond, geïnformeerd en gevraagd om zijn op het Henri Dunantplein geparkeerd staande auto te onderzoeken. Hieruit bleek dat van deze auto beide kentekenplaten waren gestolen. Hierop werden de drie mannen aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

De herkomst van een navigatiesysteem, zeven mobiele telefoons en een digitale camera wordt onderzocht. Deze goederen werden bij de fouillering van de drie aangetroffen.

Man aangehouden MAARSSEN Een 29-jarige man uit Maarssen is aangehouden op verdenking van mishandeling. Politiemensen hadden op zondag 9 maart omstreeks 00.50 uur een melding van een vechtpartij gekregen die plaatsvond op de Kaatsbaan.

Aan de hand van camerabeelden en onderzoek bleek dat de Maarssenaar het voor een horecagelegenheid aan de stok kreeg met de portier. De Maarssenaar deelde daarbij een kopstoot uit waardoor de portier een verwonding opliep aan zijn hoofd.

De politie stelt een nader onderzoek in.

Man aangehouden voor inbraak HARMELEN Een 31-jarige man uit Harmelen is zaterdagavond 8 maart tegen middernacht aangehouden op verdenking van een inbraak in een auto.

Politiemensen hadden een melding gekregen van een inbraak in een auto op de Dorpsstraat waarbij de inbreker was herkend. Hierop werd de man in zijn woning aangehouden. Al op weg naar het bureau bekende de man ingebroken te hebben in de auto. Ook bekende hij een inbraak in een auto op de Schoollaan in Harmelen. Daaruit was de radio/cd-speler gestolen. De man is bekend bij de politie en staat te boek als veelpleger.

Het onderzoek naar de inbraken wordt voortgezet.

Automobilisten onder invloed Maarssen Op de Vogelweg werd een 20-jarige vrouw uit Maarssen betrapt op het rijden onder invloed. Politiemensen controleerden de vrouw op zondag 9 maart omstreeks 00.50 uur. Uit de ademanalyse op het bureau bleek dat zij 375 ug/l alcohol in haar lichaam had. Omdat de vrouw een beginnend bestuurster is, werd haar rijbewijs ingevorderd.

Ook op de Vogelweg werd op zondag 9 maart omstreeks 04.45 uur een 22-jarige man uit Maarssen betrapt. Hij had 285 ug/l in zijn lichaam.

Een 37-jarige man uit Meterik werd op zondag 9 maart omstreeks 04.05 uur op de Haarrijnweg betrapt. Hij had bij de ademanalyse 270 ug/l alcohol in zijn lichaam.

Een 28-jarige man uit Soesterberg werd zondag 9 maart omstreeks 04.40 uur betrapt op Bisonspoor. Hij had 230 ug/l alcohol in zijn lichaam.

Een 45-jarige man uit Maarssen werd zaterdag 8 maart omstreeks 00.50 uur betrapt op de Dr. Plesmanlaan. Hij had 420 ug/l alcohol in zijn lichaam. Bij deze controle kregen zes andere automobilisten bekeuringen voor het niet dragen van de gordel, het niet kunnen tonen van het rijbewijs, het rijden zonder rijbewijs en het rijden met defecte verlichting.

BREUKELEN Op de Rijksweg A-2 werd op zondag 9 maart omstreeks 05.30 uur een 31-jarige man uit Den Bosch betrapt. Hij had 310 ug/l alcohol in zijn lichaam.

MIJDRECHT - Een 33-jarige man uit Mijdrecht is betrapt op het rijden onder invloed. Politiemensen zagen op zaterdag 8 maart omstreeks 01.50 uur dat hij op de Pr.Margrietstraat bijna in botsing kwam met een verkeerszuil en net niet tegen de railing van een brug botste. Ook reed de Mijdrechter diverse keren slingerend en kwam daarbij op het trottoir. Op Leicester werd hij aan de kant gezet. Er bleek sprake van alcoholgebruik. Op het bureau weigerde de verdachte mee te werken aan de ademanalyse. Ook weigerde hij zijn medewerking aan een bloedproef, ook nadat een hulpofficier van justitie hem dat had bevolen.

Tegen hem en alle andere hiervoor genoemde automobilisten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bekeuringen BREUKELEN Een 20-jarige bromfietser en zijn 17-jarige passagier beiden uit Maarssen, werden zaterdag 8 maart omstreeks 00.30 uur op de Straatweg bekeurd omdat zij geen helm droegen. Zij hadden geen helm op omdat anders hun haar in de war zou raken. Een 22-jarige bestuurder van een quad uit Maarssen die bij hen hoorde, ging er bij het zien van de politie vandoor, maar kon alsnog staande worden gehouden. Hij droeg ook geen helm en kreeg hiervoor ook een bekeuring.