Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Agent tientallen meters meegesleurd bij controle
Publicatiedatum: 9-3-2008 13:12:57

ARNHEM/VELP - Een agent van de verkeersongevallendienst is in de nacht van zaterdag op zondag in Velp tientallen meters meegesleurd door een automobilist die zich kennelijk aan controle wilde onttrekken. De agent was daarbij met de schrik vrij gekomen. De automobilist, een 51-jarige Arnhemmer, heeft zich zondagochtend bij de politie gemeld.

De agent was rond half een samen met collega's van het verkeershandhavingsteam bezig met een alcoholcontrole op de rotonde aan de Rosendaalseweg nabij de Huygenslaan in Arnhem. Toen de Arnhemmer daar aan kwam rijden en de politie zag stopte hij en draaide om. Daarop zette de politie de achtervolging in waarna de man op de Arnhemsestraatweg in Velp alsnog tot staan werd gebracht. Bij een eerste blaastest werd vastgesteld dat de Arnhemmer alcohol gedronken had. De man wilde echter zijn auto wegzetten maar daar kreeg hij van de agenten geen toestemming voor. De Arnhemmer stapte evenwel in en probeerde weg te rijden. Daarop probeerde een van de agenten dat te verhinderen. Terwijl de agent half uit de wagen hing gaf de Arnhemmer gas en reed weg. Na tientallen meters wist de agent uit de auto te springen. De Arnhemmer verdween daarop spoorloos. Zijn wagen werd later elders in Arnhem aangetroffen en afgesleept. De Arnhemmer meldde zich zondagochtend in het politiebureau voor verhoor. Het rijbewijs van de man bleek al te zijn ingevorderd.
(08-033867)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Gewonde en autobrand na botsing tegen trolleymast
Publicatiedatum: 9-3-2008 13:10:29

ARNHEM - Op de Batavierenweg in Arnhem is zondagochtend even voor negen uur een 47-jarige automobilist uit die stad gewond geraakt nadat hij tegen een trolleymast was gebotst. De Arnhemmer had daarbij vermoedelijk een gebroken heup opgelopen en moest naar het ziekenhuis. Direct na de aanrijding vloog de auto van het slachtoffer in brand. De man had echter kans gezien tijdig uit de auto te komen. De brandweer moest eraan te pas komen om de wagen te blussen. In verband daarmee sloot de politie de Batavierenweg ongeveer drie kwartier af. Volgens de Arnhemmer was de aanrijding ontstaan doordat hij had moeten uitwijken door een plotseling overstekend dier, vermoedelijk een kat of een konijn. De automobilist had niet gedronken, aldus de politie. (08-033977)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongetje (5) lichtgewond bij aanrijding

Publicatiedatum: 9-3-2008 13:08:40

DIEREN - Een vijfjarig jongetje uit Dieren is zaterdagmiddag op de Krusemanstraat in zijn woonplaats lichtgewond geraakt nadat hij was aangereden door een auto. Het jongetje zou met zijn step vanaf de stoep de rijbaan zijn opgereden. Daarbij botste hij tegen een voorbijrijdende auto, bestuurd door een 54-jarige vrouw uit Zevenaar. Het slachtoffertje liep daarbij letsel op aan een voet en is voor behandeling naar een huisarts gebracht.
(08-033663)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Beschonken automobilist aangehouden na aanrijding
Publicatiedatum: 9-3-2008 13:08:03

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in de wijk Presikhaaf een 44-jarige automobilist uit die stad aangehouden nadat hij betrokken was geraakt bij een aanrijding. De man bleek onder invloed van alcohol. Een 23-jarige Nijmegenaar raakte bij de aanrijding lichtgewond. Het ongeval gebeurde rond twee uur op de kruising van de Laan van Presikhaaf met de IJssellaan toen de Arnhemmer met zijn bestelauto achterop een rij stilstaande auto's reed. In totaal drie auto's (inclusief die van de Arnhemmer) liepen daarbij schade op. Agenten roken alcohol bij de Arnhemse automobilist en namen hem mee naar het politiebureau voor een ademonderzoek. Daarbij werd een alcoholpromillage gemeten van 1,47 (ruim tweeënhalf keer de norm). Het rijbewijs van de Arnhemmer is ingevorderd. (08-033498)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Twee keer scheepsrecht voor Rhedenaar

Publicatiedatum: 9-3-2008 13:06:45

RHEDEN - Niet drie, maar twee keer scheepsrecht. Dat gold zaterdagavond voor een veertienjarige Rhedenaar, nadat hij een ruit zou hebben vernield bij een woning aan De Del in zijn woonplaats. Een getuige hoorde het glasgerinkel rond half elf en zag even later zijn buren hevig geschrokken naar buitenkomen. De getuige stelde daarop een onderzoekje in de buurt in en zag even later twee jongens aan komen lopen. Daarop verschanste de getuige zich in een tuin. Toen hij kort daarop wederom glasgerinkel hoorde zag hij de beide jongens wegrennen. De getuige zette een sprint in en wist de veertienjarige in de kraag te vatten. De tweede verdachte, een achttienjarige plaatsgenoot, kon later door de politie aan de tand gevoeld worden. Hem kon echter niets strafbaars verweten worden. De veertienjarige vertelde later slechts uit te zijn geweest op kattenkwaad. Daarbij zou hij op het raam hebben geklopt. Vermoedelijk barstte de ruit bij de eerste keer. Tot zijn schrik ging de ruit bij de tweede keer aan diggelen. De knaap hangt een alternatieve straf via bureau Halt boven het hoofd. (08-033835)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Hardleerse automobilist loopt twee keer tegen de lamp
Publicatiedatum: 9-3-2008 13:04:05

ARNHEM - Een kennelijk hardleerse 25-jarige automobilist uit Wormerveer is zaterdag tot twee keer toe tegen de lamp gelopen. De man werd rond negen uur op de Amsterdamseweg betrapt door de videosurveillance van het verkeershandhavingsteam met een snelheid van ruim 130 km/u. Op de Amsterdamseweg geldt een maximumsnelheid van 80 km/u; reden om het rijbewijs van de Wormerveerder in te vorderen en een proces-verbaal op te maken. Even later zagen de agenten de man wederom rijden over de Eldenseweg. Dit keer weliswaar niet met te hoge snelheid, maar wel zonder rijbewijs. De man werd daarop voor de tweede keer aan de kant gezet en kreeg wederom een proces-verbaal. (08-033902 / 033925)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---