Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 09/03

TILBURG, 9 maart 2008

Vijf minderjarigen stichten brand in het Reeshofbos

TILBURG - Een oplettende 45-jarige Tilburgse getuige meldde gisteravond tegen 21.00 uur een heidebrand in het Reeshofbos. De man had één van de mogelijke daders staande gehouden. Politie en brandweer zijn direct ter plaatse gegaan. Agenten hielden op aanwijzing van de Tilburger een 13-jarige Tilburgse jongen op de Reeshofdijk aan. Omdat het vuur zich snel verspreidde gaf de brandweer het sein middelbrand en bestrijdde het vuur.

De getuige zag bij het uitlaten van zijn hond in het Reeshofpark een rookontwikkeling. Vanuit de richting waar de rook kwam rende een groepje jongens weg. Het lukte de getuige één van deze jongens aan te spreken waarna hij de hulpdiensten informeerde. De politie startte direct een vervolgonderzoek wat resulteerde in de aanhoudingen van drie andere plaatsgenoten. De vier jongens, in de leeftijd van 13 tot 15 jaar bekenden de brandstichting. Een vijfde verdachte die ook betrokken was bij de brandstichting, werd gezien zijn jonge leeftijd (11 jaar) niet aangehouden maar zal wel door de politie gehoord worden.

Politie verricht negen aanhoudingen in centrumgebied

TILBURG - De politie heeft vanmorgen in het centrumgebied van Tilburg in totaal negen aanhoudingen verricht. Agenten die belast waren met het houden van toezicht spreken van een drukke bezochte nacht. Naast de aanhoudingen beteugelden de agenten enkele opstootjes en schreven in totaal zes bekeuringen uit voor wildplassen en fout parkeren.

Bij een horecagelegenheid op het Piusplein hebben agenten vanmorgen om 04.00 uur drie Tilburgers van 23 en 24 jaar aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het drietal ging in het etablissement op de vuist met enkele portiers. Aanleiding daartoe was dat de verdachten de gelegenheid moesten verlaten wat ze niet wilden. Tijdens de aanhouding vond een 19-jarige man uit Hilvarenbeek het nodig de agenten te beledigen. Ook hij mocht mee naar het bureau.

Tegen 03.30 uur hebben agenten op de Paleisring een 21-jarige Tilburger aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. De man was de deur van een horecagelegenheid gewezen omdat hij zich binnen erg recalcitrant gedroeg. Daar nam hij geen genoegen mee wat zich uitte in het feit dat hij meerdere keren poogde opnieuw het etablissement in te gaan.

Op de Heuvelring hebben agenten om 02.45 uur een 35-jarige Tilburger aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. De verdachte had zich misdragen in een café waarop hem de deur gewezen was. Nadat hem buiten meerdere keren gevorderd was te vertrekken voldeed hij daar niet aan.

Ronde de klok van 01.45 uur heeft de politie op de Heuvel twee 22-jarige Tilburgers aangehouden. Aanleiding daartoe was dat op camerabeelden te zien was dat het tweetal slaande bewegingen in de richting van een portier maakte. Hun gedrag gaf aanleiding tot wanordelijkheden waarvoor ze overgebracht werden naar het bureau.

Op de Heuvelring hebben agenten rond 03.30 uur een 41-jarige automobilist uit Tilburg aangehouden voor het rijden onder invloed. De man reed als bestuurder van een auto over de Heuvelring en botste tegen een buspaal. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 740 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Politie houdt tweetal aan voor de Opiumwet

TILBURG - De politie heeft gisteravond rond 23.30 uur in de Joannes van Oisterwijkstraat een 27-jarige Tilburger en een 19-jarige inwoner uit Frankrijk aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van het overtreden van de Opiumwet. Tijdens de surveillance zagen de agenten een Franse auto met twee inzittenden rijden in de Joannes van Oisterwijkstraat. De politie stelde een controle in en trof in het voertuig enkele zakken met vermoedelijk softdrugs aan. De inzittenden werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Onderzoek wees uit dat het 22 gram softdrugs betrof. De politie heeft de drugs in beslag genomen.

Politie grijpt fietsendief in de kraag

HILVARENBEEK - De politie heeft vanmorgen even na 02.30 uur op de Roodloop een 16-jarige jongen uit Hilvarenbeek aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal fiets. Agenten die belast waren met het houden van toezicht rondom het evenement Hilverpop zagen de verdachte fietsen met op zijn schouder een afgesloten fiets. De agenten spraken de jongen hierover aan waarom de verdachte bekende de fiets weggenomen te hebben. De jongen verkeerde onder invloed van alcohol.

Minderjarige trapt deuken in auto's

TILBURG - De politie heeft gisteravond om 23.15 uur in de Vlettevaart een 15-jarige Tilburgse jongen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht in twee geparkeerde auto deuken te hebben getrapt. Op het bureau bekende hij de vernieling van één auto.

Agenten stelden in de Vlettevaart een onderzoek in na verkregen melding van een vechtpartij op straat. Ter plaatse trof de politie naast een aantal buurtbewoners enkele onder invloed verkerende jongeren aan. Eén van hen werd door een getuige aangewezen als degene die trapbewegingen had gemaakt richting twee geparkeerde auto's. Eén van de auto's had zichtbare schade. De verdachte is vervolgens overgebracht naar het bureau. In zijn verklaring gaf hij aan dat het drankgebruik de oorzaak was.

Auteur: Desiree Brabers