Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 09/03

OOSTERHOUT NB, 9 maart 2008

Politie houdt drietal aan voor openlijke geweldpleging

GILZE - De politie heeft vanmorgen rond de klok van 01.15 uur op het Steenmarktplein drie jongen van 15, 16 en 18 jaar afkomstig uit Alphen aangehouden. Het drietal wordt verdacht van openlijke geweldpleging. Op het bureau legden ze een bekennende verklaring af.

Gewaarschuwde agenten namen vanmorgen poolshoogte op het Steenakkerplein waar enkel jongeren fietsen vernield zouden hebben. Ter plaatse trof de politie enkel omstanders aan. In gesprek met hen werd duidelijk dat de drie aanwezige jongens een fiets vernield hadden die op de openbare weg stond. De benadeelde, een 15-jarig meisjes uit Gilze deed aangifte.

Minderjarigen bevinden zich op verboden terrein

RAAMSDONKSVEER - De politie heeft vanmorgen tegen 01.00 uur vier jongens van 16 en 17 jaar, afkomstig uit Raamsdonksveer en Waspik aangehouden voor het zich bevinden op verboden terrein. Gewaarschuwde agenten stelden een onderzoek in bij het omheinde bouwterrein aan de Boterpolderlaan. Ter plaatse zagen de agenten een vijftal fietsen staan. Achter het hek liepen de jongens. Bij het zien van de politie zetten ze het op een rennen. Het lukte de agenten vier van de vijf jongeren te traceren en aan te houden. Op het bureau is het thuisfront in kennis gesteld. Het viertal wordt voorgedragen voor een Halt-verwijzing.

Dronken automobilist veroorzaakt verkeersongeval

SPRANG-CAPELLE - Bij een verkeersongeval in de Schrevelstraat raakte gisteravond een 59-jarige inwoner uit Sprang-Capelle gewond aan zijn been. De man fietste door de Schrevestraat en kwam in aanrijding met een auto die bestuurd werd door een 47-jarige automobilist uit Sprang-Capelle. De bestuurder heeft vermoedelijk niet voldoende rechts gereden. Agenten die de aanrijding behandelden, namen op straat een indicatieve blaastest van de automobilist af. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij bijna vier maal de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had, namelijk 855 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Politie onderzoekt snelkraak in eetgelegenheid en zoekt getuigen

RIJEN - De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een inbraak die vanmorgen plaats vond in een eetgelegenheid in de Pastoor Gillisstraat. De daders gingen er onder andere met een spaarkas vandoor. De politie zoekt getuigen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben.

De eigenaren die woonachtig zijn boven de eetgelegenheid werden vanmorgen tegen 03.30 uur gewekt door een hoop lawaai. Uit het raam op de eerste verdieping zagen ze enkele scooters met opzittende wegrijden in de richting van de Hoofdstraat. Een van de opzittende had de spaarkas vast. Beneden in het eetgedeelte bleek dat de buitendeuren geforceerd waren. De politie heeft een aangifte opgenomen en de technische recherche stelt een onderzoek in. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets meer weten van de inbraak. Hen wordt verzocht contact op te nemen via het algemene nummer: 0900-8844

Politie haalt wegpiraat van de weg

GEERTRUIDENBERG - Gisteravond rond de klok van 22.00 uur zagen twee onopvallende motorrijders van het Verkeershandhavingsteam op de A59, komende uit de richting van Geertruidenberg, een autorijder met hoge snelheid naderen. Nadat deze auto de twee motoragenten was gepasseerd verhoogde hij zijn snelheid naar 193 km/u alwaar 120 km/u is toegestaan. Bij knooppunt Zonzeel zagen de agenten dat de auto de A16 opreed richting Breda. Op de A16 gaf de bestuurder gas en reed vervolgens met een snelheid van 221 km/u waar een maximum snelheid van 100 km/u bedraagt. Ter hoogte van de afslag Rijsbergen werd de bestuurder staande gehouden. Het betrof een 37 jarige inwoner uit Kaatsheuvel. Naar aanleiding van zijn verkeersgedrag, overschrijding maximim snelheid met 121 km/u, werd de auto inbeslag genomen. De APK van deze auto bleek te zijn vervallen. Naast meerdere geldboetes stond de automobilist gesignaleerd voor 86 dagen gevangenisstraf. Voor deze feiten is hij aangehouden en ingesloten.

Auteur: Desiree Brabers