Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 09/03

BREDA, 9 maart 2008

Woningbrand leidt naar hennepkwekerij

BREDA - Bij een brand in een woning aan de Merelstraat troffen agenten vanmorgen op de bovenverdieping een hennepkwekerij aan. In de directe omgeving van de woning heeft de politie de 33-jarige bewoner aangehouden. Op het bureau is hij in verzekering gesteld.

Rond 08.30 uur spoedden zich de hulpdiensten naar de Merelstraat voor een woningbrand. Ter plaatse zagen de hulpverleners een rookontwikkeling op de bovenste verdieping van een rijtjeswoning. Terwijl de politie de omgeving afzette startte de brandweer met bluswerkzaamheden. Om bij de haard te kunnen komen werd er een gat in het dak gemaakt. Tijdens het nablussen troffen de brandweerlieden een kwekerij aan. De zolderverdieping huisveste ongeveer 300 planten. De naastgelegen woning liep rookschade op. De politie onderzoekt de zaak.

De politie verricht 5 aanhoudingen in het centrumgebied van Breda

BREDA - Agenten die belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Breda spreken van een druk bezochte nacht. Naast de-escalerend optreden, beteugelden de agenten diverse opstootjes. De politie verrichte in totaal vijf aanhoudingen.

Op de Haven hebben agenten vanmorgen even na 04.00 uur een 20-jarige Bredanaar aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. In de nabijheid van een horecagelegenheid beteugelden de agenten een opstootje tussen twee groepen. Op het moment dat de politie de partijen scheidde trapte de Bredanaar een andere man tegen het bovenlichaam. Agenten grepen direct in en hielden de man aan.

Tegen 04.00 uur hebben agenten op de Haven een 20-jarige inwoner uit Papendrecht aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. De man was het niet eens dat hem de deur gewezen was bij een horecagelegenheid. Dit uitte hij door meerdere keren de confrontatie te zoeken met de portiers. Hierop vorderde de politie de man de stad te verlaten waaraan hij niet voldeed.

In de torenstraat heeft de politie om 03.45 uur een 20-jarige inwoner uit Maasdam aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet. Medewerkers van een horecazaak aan het Kerkplein informeerde de politie dat de man op het toilet harddrugs gebruikte. Medewerkers troffen hem totaal van de wereld aan op het toilet met in zijn hand een lege ponypack.

In de Visserstraat heeft de politie om 03.00 uur een 21-jarige Bredanaar aangehouden voor aantasting van de openbare orde. Agenten zagen tussen twee centrumbezoekers een conflict ontstaan wat uitliep op een handgemeen. De verdachte sloeg een andere man in het gezicht en bovenlijf. Agenten scheidden de partijen en hield de Bredanaar aan.

Rond de klok van 00.45 uur zagen agenten op de Havermarkt dat een 20-jarige inwoner uit Dordrecht een andere man een klap in het gezicht gaf. De politie heeft de man aangehouden.

Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; Politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid, is van harte welkom. Wie Breda bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig alcoholgebruik, zal dat merken. Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet. Zo blijft stappen in de binnenstad van Breda nu en in de toekomst veilig én karaktervol.

Tweetal trekt spoor van vernielingen

BREDA - De politie heeft vanmorgen even na 03.30 uur twee mannen van 19 en 20 jaar, afkomstig uit Prinsenbeek en Breda aangehouden. Het tweetal wordt ervan verdacht een spoor van vernielingen aan onder andere auto's te hebben aangericht. Op het bureau bekenden ze de daad.

Gewaarschuwde agenten stelden een onderzoek in, in de omgeving van de Heksendans naar aanleiding van een melding van een oplettende getuige. De man had gezien dat twee mannen zich verdacht ophielden tussen de geparkeerde auto's. Op het moment dat de politie de straat in kwam rijden zette twee mannen die voldeden aan het opgegeven signalement het op een rennen. Het lukte de politie het tweetal te achterhalen in Laag Zand. Onderzoek in de omgeving wees uit dat het tweetal een spoor van vernielingen had aangericht. Bij meerdere geparkeerde auto's stonden de banden plat. Agenten troffen bij auto's kapotte voorruiten, krasschade en afgetrapte spiegels aan. Ook de banden van een bouwkeet en het wiel van een fiets moesten het ontgelden.

Vriend vernield ruit woning

BREDA - De politie heeft vanmorgen om 01.00 uur in de wijk Gageldonk een 39-jarige man uit Den Haag aangehouden voor vernieling. Gewaarschuwde agenten namen poolshoogte en troffen in de voortuin voor een woning een man aan. Hij verkeerde in een kennelijke staat van dronkenschap. De ruit van de toegangsdeur tot de woning was kapot. Aanleiding tot de vernieling was een conflict met zijn vriendin. Op het moment dat de agenten de man wilden aanhouden verzette hij zich. Tijdens dat verzet schopte hij een agente tegen het been.

Het lukte de agenten de man onder controle te krijgen door hem tegen de muur te drukken waarna het verzet brak.

Fransman betaalt met vals Eurobiljet

BREDA - De politie heeft gisteravond tegen 21.30 uur bij een eetgelegenheid aan de Karnemelkstraat een 19-jarige Fransman aangehouden. De man trachtte in het etablissement met een vals vijftig Eurobiljet te betalen. Tijdens de echtheidsverificatie kreeg het personeel argwaan en informeerde de politie. De man mocht mee naar het bureau. Daar verklaarde hij niet te weten dat het Eurobiljet vals was. De politie heeft het biljet in beslag genomen.

Winkeldieven lopen tegen de lamp

BREDA - De politie heeft gistermiddag bij een warenhuis in de Karrestraat twee Bredase 12-jarige jongens aangehouden voor winkeldiefstal. Beveiligingsmedewerkers van de winkel sprak het tweetal aan toen bij het verlatwen van de winkel het
beveiligingssysteem in werking trad. Onderzoek wees uit dat het tweetal een jas weg wilde nemen.

Bij een supermarkt op de Oud Terheijdenseweg hebben agenten een 30-jarige man, zonder vaste woon-of verblijfplaats aangehouden. De man wilde de winkel verlaten zonder een fles alcohol die hij bij zich had af te rekenen. Daar stak het personeel een stokje voor en waarschuwde de politie.

Auteur: Desiree Brabers