Politie Haaglanden

persbericht 9 maart 2008

Haaglanden, 09-03-2008

Man neergestoken (oproep getuigen)
Den Haag - Een 49-jarige man uit Den Haag is op zaterdag 8 maart omstreeks 13.50 uur op de Groenteweg gestoken. Het slachtoffer liep aldaar en wilde een restaurant/ winkel binnen gaan en groette uit vriendelijkheid zijn belager die hij niet kende. Deze man een 36-jarige inwoner uit Den Haag vond het toen nodig om zijn begroetter te steken. Het slachtoffer kreeg voor de deur op straat enkele steken en rende het restaurant binnen achtervolgd door zijn belager en ook in dit restaurant werd hij gestoken. Omstanders wisten de man te ontzetten waarna de dader er vandoor ging. Het slachtoffer liep diverse steekwonden op waaronder aan zijn hoofd en nek. de verdachte kon korte tijd later worden aangehouden op de Heemstraat nabij de Terwestensraat.
Het slachtoffer kende zijn belager niet. De recherche van Bureau De Heemstraat van Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van deze steekpartij en verzoekt een ieder die informatie heeft over deze zaak om contact op te nemen. U kunt bellen via het telefoonnummer 0900-8844.

Man aangehouden met drugs (oproep getuigen)
Den Haag - Agenten werden op vrijdag 7 maart omstreeks 16.15 uur aangesproken in de Pluvierstraat door een groepje jongens. De jongens wezen op een groene Peugeot die aldaar geparkeerd stond. De jongens vertelden dat in die auto aan man lag te slapen. Toen de agenten gingen kijken bij de auto zagen zij inderdaad dat er een man in de auto lag te slapen. Het vreemde was dat de man in de auto lag met zijn ontbloot geslachtsdeel in zijn hand.
Op zijn schoot lag een bioscoop kaartje met wit poeder erop. Toen de agenten de man wakker maakten en vroegen wat dit alles te betekenen had., verklaarde de man dat het poeder cocaine was. Hierop werd de man aangehouden voor bezit van verboden middelen. Tijdens controle van het voetuig werden diverse attributen voor gebruik van verdovende middelen gevonden alsmede 3 XTC pillen en een ponypakje. Dit bleek later cocaine te bevatten.
Later die avond kwam er een melding binnen dat er in de Pluvierstraat een auto in de brand zou staan. het bleek te gaan om de auto van de man die eerder die dag was aangehouden. De recherche van Bureau Scheveningen van Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van deze auto brand. Een ieder die informatie heeft over de brand van deze auto wordt verzocht om via telefoonnummer 0900-8844 contact op te nemen.

Man aangehouden voor rijden onder invloed en verzet Den Haag - Agenten zagen op zondag 9 maart omstreeks 04.30 uur een man in zijn auto zitten op een parkeerplaats aan de Neherkade ter hoogte van het kantoor van de Sociale dienst. Toen deze man de agenten zag gaf hij gas en ging er in zijn auto met hoge snelheid en gedoofde lichten vandoor. Na een korte achtervolging kon deze bestuurder op de kruising van de Neherkade met het Calandplein staande worden gehouden. Tijdens de controle gedroeg deze bestuurder zich erg vervelend. Hij schreeuwde de agenten toe en belemmerde hun werkzaamheden naar behoren uit te voeren. De agenten roken hierbij dat de bestuurder alcohol had gedronken en hij moest een blastest afleggen. Hierna werd hij aangehouden. Hij verzette zich hierbij en moest worden gepepperd en in de boeien worden vervoerd. Aan het bureau blies hij 675 ugl en kreeg hiervoor een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. Hij kreeg ook een proces-verbaal voor verzet en belemmering.

Groepje jeugd aangehouden na vernieling in tram Den Haag - Een groepje jongeren bestaande uit zeven jongens en twee meisjes in de leeftijd van 15 tot 19 jaar allen afkomstig uit Den haag, zijn op zaterdag 8 januari omstreeks 22.30 uur in een tram op het Valkenbosplein. De groep is aangehouden omdat er even tevoren door leden van deze groep een bankje van een Abri zou zijn vernield. Allen zijn meegenomen naar een politiebureau om deze zaak uit te zoeken en er achter te komen wie waarvoor verantwoordelijk is.

Twee personen aangehouden na vernieling Abri
Den Haag - Een 16-jarig meisje en een 19-jarige jongen zijn op zaterdag 8 maart omstreeks 00.30 uur aangehouden bij de tramhalte op de Laan van Meerdervoort ter hoogte van de Appelstraat. Deze twee worden er van verdacht kort daarvoor een ruit van een Abri te hebben vernield.

Lavelose man aangehouden
Den Haag - Een 42-jarige man uit Den Haag werd op zaterdag 8 maart omstreeks 14.50 uur in de Duistraat liggend op straat aangetroffen. Naast de man lag een lege fles jenever en een blikje bier. De man lag in een roes. Bij het aanspreken kwam hij uit z'n roes en werd verbaal lelijk tegen de agenten en werd hierop aangehouden voor openbare dronkenschap. Ook op het politiebureau gedroeg deze man zich recalsitrant. Na controle bleek dat de man zoveel alcohol in zijn bloed had zitten dat er grote zorg ontstond om zijn gezondheid. Het advies van een dokter was om hem om de tien minuten te controleren.

Rijden onder invloed op een fiets
Den Haag - Een 40 jarige man uit Den Haag is op vrijdag 7 maart om 21.55 uur aangehouden op de Satenlaan. Agenten zagen deze man op zijn fiets rijden terwijl hij voor een tram langs reed. De trambestuurder moest gebruik maken van zijn claxon. De fietser reed boevendien zonder verlichting en slingerde. Tijdens de controle bleek dat hij alcohol had gedronken en hij moest een blaastest afleggen. Hierop werd hij aangehouden en moest op een politiebureau nogmaals blazen. Hij blies 775 ugl. Hij kreeg hiervoor een proces-verbaal en een rijverbod van negen uren.

Drie mannen aangehouden na vernieling van auto's Den Haag - Drie mannen in de leeftijd van 22 en 23 jaar allen afkomstig uit Den Haag zijn op vrijdag 7 maart om 21.00 uur aangehouden op het Zieken. De drie worden er van verdacht een groot aantal geparkeerd staande auto's te hebben vernield. Een getuige had gezien dat de drie spiegels van de auto's aftrapten of vernielden.

Aanrijding met letsel
Zoetermeer - Op vrijdag 7 maart omstreeks 17.05 uur reed op de Australieweg ter hoogte van de Vaartdreef een autobus van Connexcion op een personenauto. De bestuurder van de personenauto een 45-jarige Amsterdammer klaagde over pijn in zijn nek en is naar het Lage land ziekenhuis vervoerd. De politie steld een onderzoek in naar de juiste toedracht van dit ongeval.

Lichtmast omver gereden.
Zoetermeer - Op de Edisonstraat ter hoogte van perceel 55 ontdekte de politie op zaterdag 8 maart omstreeks 06.00 uur dat een auto op een lichtmast was gereden. De auto stond in een plantsoen en de lichtmast was geheel uit de grond gereden. Van de bestuurder van de auto ontbrak elk spoor. De auto is inbeslag genomen en naar de bestuurder wordt onderzoek gedaan.

Drie jongeren aangehouden voor vernielingen
Delft - Drie jongens in de leeftijd van 16 en 19 jaar afkomstig uit Delft en Den Haag zijn op vrijdag 7 maart omstreeks 22.55 uur aangehouden op het schoolplein van het Christelijk Lyceum aan het Molenhuispad. De drie worden er van verdacht fietsen die in een fietsenhok stonden te hebben vernield. Er werden fietsen weggegooid en op het dak van het fietsenhok geggooid. Een getuige had de jongens gezien en het signalement aan de politie doorgegeven. Deze konden de jongens op het schoolplein in de kraag vatten. Aan een plotiebureau zal worden gekeken wie welk aandeel heeft gehad in deze vernieling.

Demonstratie rustig verlopen
Delft - Een demonstratie tegen het uitbrengen van de film Fitna van de heer Geert Wilders is op vrijdag 7 maart op de Markt in Delft rustig verlopen.
De gehele demonstratie heeft ongeveer 20 minuten geduurd en werd door ongeveer 30 personen bezocht.
Het initiatief tot deze demo was afkomstig van twee gemeenteraadsleden.

Twee jongens aangehouden voor aanbrengen Graffiti Delft - twee jongens van 13 jaar oud beiden afkomstig uit Delft zijn op vrijdag 7 maart omstreeks 21.00 uur aangehouden op de Provincialeweg -N470. De twee worden er van verdacht Graffiti te hebben aangebracht op de geluidswal. Beide jongens hadden spuitbussen in hun bezit. Ze zijn overgebracht naar een politiebureau voor verhoor.

Rijden onder invloed
's-Gravenzande (Westland) - Op zaterdag 8 maart omstreeks 18.35 uur zagen agenten vanaf het parkeerterrein van een voetbalvereniging aan de Koningin Julianaweg een auto aankomen rijden zonder verlichting. Toen de bestuurder kennelijk de agenten zag deed hij zijn verlichting aan doch ook met zijn mistlichten. Dit trok de aandacht en de man werd gecontroleerd. Tijdens de controle bleek dat de man een 44-jarige Westlander alcohol had gedronken. Hij moest een blastest afleggen en werd hierop aangehouden. De man werkte niet echt mee aan zijn aanhouding en moest overmeesterd worden en geboeid worden afgevoerd naar een politiebureau. Aldaar moest hij wederom blazen en blies hij 515 ugl. Hij heeft hiervoor een proces-verbaal gekregen.

Vier mannen aangehouden
Rijswijk - Vier mannen uit Rijswijk van 27 tot 39 jaar zijn op zondag 9 maart omstreeks 01.04 uur aangehouden op de Weidedreef. De politie was naar die lokatie gegaan omdat er een melding binnen was gekomen over een vechtpartij bij een sportverenigingsgebouw aldaar. Bij deze vechtpartij zou een stroomstootwapen betrokken zijn. Op de parkeerplaats zagen agenten de vier mannen in een auto zitten die hen werden aangewezen door een getuige.
In de auto werd een stroomstootwapen aangetroffen hierop zijn de vier aangehouden en meegenomen naar een politiebureau.

Rijden onder invloed
Wassenaar - Een 43-jarige Wassenaarder werd op zaterdag 8 maart omstreeks 03.25 uur met zijn auto gecontroleerd op de Narcislaan. De man moest een blaastest afleggen en werd hierop aangehouden. Aan een politiebureau blies hij voor de 2e keer 655 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal voor rijden onder invloed en een rijverbod van 9 uren.

Twee mannen aangehouden na inbraak
Leidschendam ( Leidschendam-Voorburg) - Op zaterdag 8 maart omstreeks 00.15 uur kregen agenten de opdracht te gaan naar de Veursestraatweg 203 voor een inbraak melding. Een agent zag toen hij aankwam lopen drie mannen over het dak van een schuur lopen en hoorden glasgerinkel.

Met assistentie van nog wat collega's werd de omgeving afgezet en doorzocht. Men constateerde braakschade aan het pand. Korte tijd hierna kon een verdachte worden aangehouden. Er werd een politiehond ingezetom de andere twee mannen te zoeken. Deze diensthond Roy stelde een onderzoek in en vond in een tuin een verdachte. Deze man liep tijdens de ontmoeting met de hond een bijtwond op. De derde verdachte wist te ontkomen en naar hem zal nog een onderzoek worden ingesteld.

Aanrijding met letsel
Voorburg ( Leidschendam-Voorburg) - Een 30-jarige scooterrijder uit Rotterdam is op zaterdag 8 maart om 18.20 uur gewond geraakt na een aanrijding met een personenauto op de Laan van Nieuw Oost Indie ter hoogte van perceel 146. De scooterrijder kwam uit de Wervestraat en sloeg rechtsaf de Laan van Nieuw Oost Indie op richting de A 12. Echter de bestuurder van deze scooter verleende geen voorrang aan een automobilist die voor hem van links kwam en een aanrijding was het gevolg. De scooterrijder is met onbekend letsel naar het Bronovo ziekenhuis vervoerd.