Ingezonden persbericht


Mega Piratenfestijn in Heerhugowaard weer vlekkeloos verlopen

HEERHUGOWAARD- Het Mega Piratenfestijn in Heerhugowaard is vlekkeloos verlopen. Circa 6.800 bezoekers vierden feest en zongen mee. Noemenswaardige ongeregeldheden waren er niet. De aanwezige hulpdiensten vermaakten zich prima achter het podium. Het feest bleek voor hen een uitgelezen kans om het backstage-gebeuren mee te maken.

,,De eerste keer in Heerhugowaard, vorig jaar, was eigenlijk ook al een groot succes'', vertelt organisator Eddy Mensink. ,,De sfeer was toen ook heel erg goed. Iedereen had er dus ook zin in om weer terug te komen. En het viel niet tegen. Toen het feest om 20.00 uur begon, stond iedereen in de startblokken om er iets moois van te maken. Vanaf dat moment ging het helemaal loos. Veel mensen waren er de eerste keer ook al bij geweest en die wisten precies wat ze konden verwachten. En ook had ik het idee dat het publiek onze presentator Willie Oosterhuis veel beter verstond. Sommige mensen hebben wel eens moeite met zijn oosterse tongval. Maar Willie en het publiek begrepen elkaar prima. '' Hoogtepunten noemt Mensink de optredens van Nick & Simon en Wolter Kroes. ,,Ik weet dat Nick & Simon al heel erg bekend zijn, maar ze zijn nog lang niet op hun hoogtepunt als het om populariteit gaat. Wat een goed optreden, wat een goede liedjes en wat een sfeer! En datzelfde geldt dus ook voor Wolter Kroes. Wat een ster!'' Presentator Willie Oosterhuis wist per ongeluk de lachers op zijn hand te krijgen door op het podium uit zijn broek te scheuren. Maar voor de schaamteloze en brutale Willie was dat geen reden tot paniek. Tot groot vermaak van publiek wisselde hij op het podium van broek. Mensink (grappend): ,,Misschien dat dat het enige smetje op het feest was.''

Volendam
Het Mega Piratenfestijn keert overigens op vrijdag 30 mei terug naar Noord-Holland. Die dag staat er een groot feest gepland in Volendam. Het reizende muziekcircus vindt die dag plaats in een enorme feesttent op een nog nader bekend te maken locatie. Op het programma staan optredens van tal van artiesten uit de piratenwereld. Van Jan Smit tot Nick & Simon, van Marianne Weber tot Jan Keizer en van Henk Wijngaard tot Corry Konings. En het wordt niet zo maar een editie van het Mega Piratenfestijn. Nee, de organisatie wil in Volendam het grootste MPF ooit houden. En waar anders immers ook.. ,,Het moest er ook ooit een keer van komen'', stelt organisator Eddy Mensink. ,,We scoren met het Mega Piratenfestijn overal in Nederland volle tenten. En dat gebeurt mede dankzij de populariteit van de Volendamse artiesten. Jan Smit, Nick & Simon, Jan Keizer, de 3 J's, noem ze allemaal maar op, ze zijn er altijd bij. En dan mag Volendam natuurlijk niet ontbreken op de agenda. We hebben het nu eindelijk voor mekaar gekregen.''

Programma

Met optredens van: Jannes, Jan Smit, Nick & Simon, 3J's, Marianne Weber, Thomas Berge, Jan Keizer, Corry Konings, Lucas & Gea, Henk Wijngaard, Dennie Christian, Patrick!, Koos Alberts, Grad Damen en.... nog vele andere toppers! De rest van het programma volgt in een later stadium.

Voorverkoop
Kaarten voor het MPF in Volendam zijn verkrijgbaar bij alle vestigingen van Music Store in de Benelux en bij Paylogic, tel: 0900-72956442, wwww.paylogic.nl. Tevens zijn kaarten verkrijgbaar op de site www.megapiratenfestijn.nl. De regionale vvk-adressen volgen nog.

Locatie:
Tent open: 18.30 uur
Aanvang: 20.00 uur

Meer info:
www.megapiratenfestijn.nl