Politie Twente

Persberichten Politie Twente zaterdag 8 maart en zondag 9 maart 2008

Dronken bestuurder aangehouden

Wierden

Tijdens een alcoholcontrole op vrijdag 7 maart 2008 werd een 31-jarige automobilist uit Wierden aangehouden. Hij werd staande gehouden op de Almelosestraat in Wierden. Daar bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Op het bureau gaf het ademanalyseapparaat een uitslag aan van maar liefst 3,2 promille! Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-029858)

Getuigen van brandstichting gezocht

Goor

Op vrijdag 7 maart 2008 kwam er een melding van een in brand staand speeltoestel aan de Meerdam in Goor. De brandweer heeft het vuur geblust. Het speeltoestel is onbruikbaar. De politie gaat uit van brandstichting en verzoekt eventuele getuigen contract op te nemen met de afdeling Hof van Twente. Tel: 0900-8844. (08-029759)

Dronken bestuurder rijdt door na aanrijdingen

Enschede

Bij de Politie Twente kwam op zaterdag 8 maart 2008 omstreeks 14.25 uur een melding binnen van een aanrijding waarbij de veroorzaker was doorgereden. Deze had plaatsgevonden op de B. Willem Ter Kuilestraat in Enschede. Uit getuigenverklaringen bleek de veroorzaker een 31-jarige man uit Enschede te zijn. De politieagenten zijn opzoek gegaan naar de man. Om 15.47 uur konden ze hem aanhouden. In de tussengelegen tijd had de 31-jarige man nog een materiele aanrijding aan de Nicolaas Maesstraat veroorzaakt. Ook hierbij is hij weggereden zonder zijn identiteit kenbaar te maken. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar hij een blaastest aflegde. Daar bleek dat hij een promillage had van 2,4. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Zijn auto bleek niet verzekerd te zijn. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-030047)

Alert winkelpersoneel betrapt zakkenrolster

Enschede

Bij een schoenenzaak aan de Heurne in Enschede betrapte het personeel een 27-jarige Bulgaarse vrouw op heterdaad bij het stelen van een portemonnee. Een 34-jarige vrouw uit Enschede had op zaterdag 8 maart 2008 om 13.16 uur haar schoudertas over de buggy, alwaar haar kind in zat, hangen. Toen ze een paar schoenen bekeek en de buggy losliet probeerde de 27-jarige vrouw haar portemonnee uit de tas te halen. Het personeel van de schoenenzaak zag deze diefstal en hield de vrouw op heterdaad aan. De vrouw werd overgedragen aan de politie. Op het politiebureau bleek dat zij nog een openstaande boete had van 130 euro (of twee dagen hechtenis). De vrouw is voor nader onderzoek opgesloten en in verzekering gesteld. (08-030020)

Jonge bestuurder bromfiets veroorzaakt ongeval

Almelo

Een 14-jarige jongen uit Almelo reed op zaterdag 8 maart 2008 omstreeks16.27 uur op een bromfiets over de Ledeboerslaan in Almelo. Op een gegeven moment botste hij tegen twee personenauto's aan waardoor schade ontstond. De jongen liet de bromfiets achter en rende hard weg. Dankzij getuigenverklaringen hield de politie om 16.40 uur de 14-jarige jongen aan in een woning aan de Witvoetenstraat in Almelo. Hij bekende de aanrijding, het rijden zonder helm, verzekering, uiteraard zonder bromfietscertificaat (omdat hij nog geen 16 jaar is) en het verlaten van de plaats van het ongeval. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-030103)

Dronken bestuurder veroorzaakt eenzijdig ongeval

Losser

Een 35-jarige beginnende bestuurder uit Losser reed op zaterdag 8 maart 2008 omstreeks 22.36 uur over de Bernhard Leurinkstraat te Losser. Daar had hij zijn voertuig niet geheel onder controle en reed tegen een houten paal. Politieagenten die ter hoogte van het VVV-kantoor stonden te praten met de plaatselijke jeugd hoorden het betreffende voertuig even daarvoor met hoge snelheid over de Bernhard Leurinkstraat rijden. Toen ze het geluid van remmende banden een harde knal hoorden renden ze naar de plaats van het ongeval. De bestuurder trachtte weg te rijden. De politieagent hield hem tegen en zag dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat hij een promillage had van 1,6. het rijbewijs van de man is ingevorderd omdat hij beginnend bestuurder is. Tevens kreeg hij een rijverbod van 10 uur. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-030217)

Drugs aangetroffen bij bezoeker

Enschede

Beveiligingspersoneel van een horecagelegenheid aan het Colosseum in Enschede troffen bij een 20-jarige bezoeker uit Hardenberg een aantal pillen aan. Op zondag 9 maart 2008 omstreeks 00.20 uur informeerden het beveiligingspersoneel de aanwezige politieagenten die een nader onderzoek instelden. Zij troffen onder andere enkele XTC-pillen aan. De man is daarop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar hij naar verhoor weer in vrijheid werd gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-030260)

Verdachte aangehouden voor bedreiging

Hengelo

Een 32-jarige Hengeloër deed aangifte van bedreiging. De man kreeg op zaterdag 8 maart 2008 om 7.30 uur een kennis op bezoek die hij niet in zijn woning binnen wilde laten. Deze kennis, een 23-jarige man uit Hengelo, werd zo kwaad dat hij de bewoner bedreigde met de dood. Hij bleef vervolgens de hele dag voor de deur van de woning van de 32-jarige man staan. Omdat de 23-jargige man een gewelddadige reputatie heeft durfde de 32-jarige man zijn woning, gevestigd aan de dr. Schaepmanstraat te Hengelo, niet meer te verlaten. Op zondag 9 maart 2008 om 00.30 uur zag de 32-jarige man dat de 23-jarige man in slaap was gevallen. Hij is toen naar het politiebureau gevlucht en deed aangifte. De politie heeft de 23-jarige man op zondag 9 maart om 00.50 uur aangehouden op de openbare weg van de Burgemeester Jansenstraat te Hengelo. De verdachte is opgesloten en in verzekering gesteld voor nader onderzoek. (08-030247)

Ruziemaker opgepakt

Enschede

Op zondag 9 maart 2008 omstreeks 1.13 uur kwam er een melding bij de politie Twente van een conflict tussen ongeveer tien personen aan De Posten in Enschede. Aldaar bleek dat een 32-jarige man uit Winterswijk ruzie uitlokte en al enkele personen had geslagen. Toen de politieagent de betreffende man mededeelde dat hij was aangehouden vertelde hij dat hij niet mee zou werken. De verdachte verzette zich fysiek tegen zijn aanhouding. De politieagenten hebben hem met gepast geweld, geboeid overgebracht naar het politiebureau. Daar werd hij opgesloten en in verzekering gesteld. Op dit moment wordt een proces-verbaal van aangifte tegen de man opgenomen door een benadeelde. (08-030270)

Mannen openen motorluik van discobus

Haaksbergen, Markelo

Twee mannen van 22 en 21 jaar uit Haaksbergen zijn aangehouden omdat zij het vergrendelde motorluik van de discobus hadden geopend en met de brandstofpomp knoeiden.. Op zondag 9 maart 2008 omstreeks 3.30 uur waarschuwde de eigenaar van een taxibedrijf uit Haaksbergen de politie omdat er twee personen in de discobus het motorluik, achter in de bus, hadden geopend. Deze mannen hadden ook aan de brandstofpomp gezeten. Het betrof een discobus met 50 personen aan boord. De chauffeur had deze personen opgehaald bij een horecagelegenheid te Markelo. Door de actie van de twee mannen had de chauffeur geen controle meer over de stand van het gaspedaal. De chauffeur had dus geen controle meer over de snelheid van de discobus. De eigenaar is, nadat de chauffeur hem had gewaarschuwd, bij een stoppunt in Sint Isidorushoeve bij in de bus gestapt. Bij het volgende stoppunt stapte één van de mannen uit de bus. De eigenaar stapte ook uit de bus en hield de man op de Hengelosestraat aan waarna hij overgeleverd werd aan de politie. De tweede man werd bij het volgende stoppunt aan de Veldmaterstraat in Haaksbergen aangehouden. Beide mannen zijn opgesloten en worden momenteel verhoord. (08-030331)

Bazin en hond gewond bij aanrijding

Almelo

Op zaterdag 8 maart 2008 om 17.29 uur reed een 24-jarige automobilist uit Almelo over de Sluitersveldssingel te Almelo. Hij kwam uit de richting van het Slot. Terhoogte van het tankstation stond een auto stil om linksaf te slaan. De 24-jarige automobilist had dit echter te laat in de gaten en kon niet op tijd remmen. Daarom week hij uit naar links. Op dat moment kwam een 54-jarige bestuurder van een bestelauto uit de tegenovergestelde richting aanrijden. Beide voertuigen kwamen in botsing. Naast de 23-jarige automobilist zat zijn 21-jarige vriendin. Zij raakte gewond en is met onbekend letsel door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De hond, die op de achterbank lag, is door de aanrijding tegen de voorruit geklapt waardoor hij gewond raakte. De verkeersanalisten van de Politie Twente hebben een onderzoek ingesteld naar de toedracht. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-030121)

Motorrijder ernstig gewond na ongeval

Saasveld

Op zondag 9 maart 2008 omstreeks 11.22 uur reden twee bestuurders van een crossmotor (43 en 44 jaar uit Hengelo) over de onverharde Zomerdijk in Saasveld. Bij de kruising met de Gunnerstraat verleende de 43-jarige motorrijder geen voorrang aan de van rechtskomende personenauto. Deze werd bestuurd door een 48-jarige man uit Saasveld. De voertuigen kwamen in botsing waardoor de motorrijder van zijn motor afvloog en in de sloot terechtkwam. De 43-jarige man is met onbekend letsel per traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. Aan betrokkenen en getuigen is slachtofferhulp aangeboden. De verkeersanalisten stelden een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. (08-030422)

Vijf jongeren aangehouden voor vernieling en openlijke geweldpleging

Haaksbergen

Tijdens de surveillance reden agenten over de Nijverheidsstraat in Haaksbergen. Daar zagen ze op de hoek met de Industriestraat dat er een bushokje was vernield. Het glas van twee abri's was stuk. Toen de agent uitstapte hoorde hij het glas nog 'scheuren'. "Dan zijn de daders niet ver uit de buurt" dacht hij. Daarop reden ze snel verder met het dienstvoertuig en troffen een vijf jongens aan op de Albert Cuyplaan in Haaksbergen. Twee van deze jongens droegen een groot 'Te Koop- bord' onder hun arm. Bij het zien van de agenten lieten de jongens het bord vallen. Het bord was afkomstig uit de tuin van een woning aan de Vonkenkaamp in Haaksbergen. De vijf jongens werden op zondag 9 maart 2008 om 3.22 uur aangehouden voor openlijke geweldpleging c.q. vernieling. De jongens zijn opgesloten en vanochtend verhoord. Uit de verhoren bleek dat alle vijf jongens een steen hadden gepakt en op de abri's hadden gegooid. Alle vijf zullen, omdat ze minderjarig zijn, voorgedragen worden voor een speciaal traject bij justitie. Tevens zullen ze de schade vergoeden. Alle jongens zijn na verhoor overgedragen aan het ouderlijke gezag. (08-030309)

Naam: Chantal Westerhoff: 053-4555588