Politie Zuid-Holland-Zuid

09/03 Dordrechtse en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 09-03-2008

JONGENS VERNIELEN RUITEN
DORDRECHT- Op zaterdag 8 maart heeft de politie drie jongens in de leeftijd van 11 tot en met 15 uit Dordrecht aangehouden aan het Stuartpad. De politie had een melding gekregen van een getuige die zag dat een aantal jongens in de nieuwbouwwijk De Hoven met stenen ruiten ingooiden. In totaal werden 13 ruiten vernield. Agenten zijn hier gaan kijken en troffen het drietal aan. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau. Hier zijn ze verhoord en ingesloten. Na verhoor zijn de drie jongens heengezonden. Er is nog geen aangifte van vernieling gedaan.

VERDACHT VAN HELING
DORDRECHT- Een 22-jarige man uit Dordrecht is op zaterdag 8 maart aangehouden in een woning aan de Zuilenburg. De man wordt ervan verdacht eind 2007 een televisie vanuit een woning te hebben gestolen. De politieagenten troffen de man op de bovenverdieping in een kast aan. Hier hield hij zich schuil. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Hij is in verzekering gesteld.

POGING BEROVING
ZWIJNDRECHT- Een 18-jarig meisje is op zaterdag 8 maart bijna van haar geld beroofd. Het meisje fietste samen met een 17-jarig vriendinnetje uit Zwijndrecht aan de Molenvliet. Toen ze de Beethovenlaan passeerden, kwam er plotseling een jongen uit de bosjes. Hij droeg een zwarte bivakmuts en donkere kleding en dreigde met een wapen. Vervolgens eiste hij geld. De meisjes begonnen hierop hard te gillen. Op een gegeven moment kwam er een ouder echtpaar aanlopen waarop de twee meisjes besloten om hard weg te fietsen. De jongen ging er vandoor. De meisjes hebben aangifte bij de politie gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

VIER AANHOUDINGEN NA VERNIELING
DORDRECHT- De politie heeft op zondagochtend 9 maart vier jongens van 16 tot en met 19 jaar allen afkomstig uit Dordrecht aangehouden. De jongens waren uitgeweest en onderweg naar huis hadden ze aan de Keplerweg een telefooncel vernield. Een getuige die in de buurt van de telefooncel woont, werd wakker van glasgerinkel en belde de politie. De jongens liepen weg in de richting van de Halleyweg. Hier werden ze door politieagenten aangetroffen en aangehouden. De jongens zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Ze zijn in verzekering gesteld.