Nederlandse Tafeltennisbond

Hou Tafel en FvT boeken grote ledenwinst

Globe Hou Tafel uit Coevorden is de kleinste vereniging met de grootste netto ledenwinst in het najaar 2007. De club heeft dit jaar een nieuwe accommodatie kunnen betrekken en dat heeft ze geen windeieren gelegd. Het bestuur heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om de tafeltennisvereniging goed onder de aandacht van de plaatselijke bevolking te brengen en met succes: 17 nieuwe leden erbij in een half jaar tijd. Een vrolijke voorzitter Luuk Rengers: "We hebben goede PR gevoerd en de media meegekregen. Dat leverde niet direct veel publiek op tijdens de open dag maar zorgde wel voor mond-tot-mond reclame. Want de nieuwe leden (nu al meer dan 20) komen uit Coevorden, Hardenberg en zelfs uit Duitsland. We zijn druk bezig om een jeugdgroep op te zetten. Er is ook iemand bereid gevonden om een trainerscursus te volgen. Dus: het gaat goed en we gaan ervan uit dat we de prijs binnenkort weer winnen!"

Na Vries is de winnaar wederom een vereniging uit de afdeling Noord. Voorzitter Lars van Heerden is verheugd over deze successen. "Actieve verenigingen die hard bezig zijn met de toekomst van de tafeltennissport verdienen een beloning. Zeker als dit kleine verenigingen betreft zoals Vries en Hou Tafel. Van 20 naar 40 leden is een geweldige prestatie."

De grootste ledenwinst in dezelfde periode komt op naam van FvT uit Rotterdam: zij konden 20 nieuwe leden bijschrijven op 31 december maar het zijn er nu al meer dan 30. FvT heeft een WOB-coördinator, Willem van Barendrecht, die de winst vooral zag ontstaan door het vele werk dat de club verricht in tafeltennisactiviteiten op basisscholen. De gewilde maar moeilijk te bereiken groep 6 tot 9 jarigen werd daarmee wel bereikt en binnen gehaald. Maar ook het nieuwe home slaat aan: een prachtige ambiance voor de tafeltennissport.
Over het hele jaar gezien heeft Hilversum de meeste nieuwe leden weten te vinden en te binden. Hun motto "leuker, beter, meer", slaat aan. Uiteraard speelt ook hier de nieuwe accommodatie een rol. Bruto cijfers laten zien dat er in 2007 een winst van 50 aangemelde leden is geboekt bij deze vereniging. Een geweldig resultaat! Een eervolle vermelding is er voor GTTV uit Glanerbrug. Deze club groeide ook door een verandering van accommodatie. Meer tafels, meer uren en vooral: een eigen kantine doet de club bloeien. Een verdubbeling in ledenaantal in een half jaar tijd. Nu gaat het enthousiaste bestuur ervoor om deze leden te behouden. Met de Glanerbrugse gezelligheid zit dit wel goed!

De peildata voor deze verkiezing zijn 31 juni en 31 december op basis van NAS gegevens.

Het uitreiken van de prijs aan Globe Hou Tafel vond plaats op 8 maart. De plaatselijke media was daarbij aanwezig. Zie http://www.coevordenhuisaanhuis.nl/index.php?n_id=46258&s_id=564