Ingezonden persbericht

Racedag DeGraaf Grand Prix Losail Qatar

Grand Prix media-service ter attentie van (motor) sportredacties, relaties en sponsors

09-03-2008; Betreft verslag racedag Grand Prix Losail Qatar, circuit Losail International Circuit (5.380m)

Briljante seizoensstart voor Danny Webb (6e)
Hugo van den Berg (DNF) en Stevie Bonsey(DNF) halen finishvlag niet

De eerste race van 2008 zit erop. Tijdens de Commercial Bank Grand Prix van Qatar wist Danny Webb als enige rijder van het DeGraaf Grand Prix Team de finish te halen en deed dit met een geweldige 6e positie! Hugo van den Berg en Stevie Bonsey verliep de race een stuk minder en voor beide eindigde de wedstrijd in de grindbak.

Tijdens de test voorgaand aan het raceweekend en de kwalificaties in het raceweekend, liet Danny Webb al zien dat hij zich dit seizoen zich met de wereldtop kan meten. Gelijk vanaf de start kreeg Webb de aansluiting met de kopgroep en wist dit tot ruim over de raceafstand vast te houden. In de 6e ronde wist Webb zelfs de snelste ronde van de race te rijden maar werd de volgende ronde verbeterd door Scott Redding. Na 12 ronden, van de in totaal 18, moest Webb de kopgroep laten gaan doordat de voorband stuk gereden was. De slimme Webb koos eieren voor zijn geld door zijn hoofd erbij te houden en niet verder te pushen en de 6e positie voor zich op te eisen. Een geweldige start van het seizoen voor het DeGraaf Grand Prix team.

Hugo van den Berg had een redelijk start en kon aanklampen aan een groep welke streed voor de 25e positie. Nadat de Italiaan Lacalendola motorpech kreeg, moest van den Berg in de remmen en verloor de aansluiting. Van den Berg wilde te snel het gat weer dichten waardoor hij zich verremde. Na deze frustatie reed van den Berg erg agressief maar verloor de controle over zijn Aprilia in de 11e ronde en ging onderuit. Van den Berg liep geen blessures op naar deze valpartij.

Stevie Bonsey verloor bij de start al gelijk de aansluiting door een sputterende motor. Bonsey reed snel weer naar verloor en liggende op de 21e positie ging ook Bonsey in de 6e ronde onderuit en was het einde race. Bonsey hield, net zoals van den Berg, geen blessures over aan deze crash en zal fit aan de start staan voor de tweede race van het seizoen op het circuit van Jerez de la Frontera welke zal verreden worden op 30 maart.

Hugo van den Berg (DNF): "Ik had een goede start en kon een aantal mensen in halen in het begin van de race. Een rijder voor mij stopte in eens omdat zijn motor kapot liep waardoor ik in de remmen moest en er een gat onstond naar de groep voor mij. Ik wou het gat dicht rijden maar ging daardoor te laat in de remmen en moest door de grindbak waardoor ik veel tijd verloor. Toen ik weer terug kwam op de baan wou ik constante ronden rijden maar ik ging onderuit over de voorkant. Ik hoop in Jerez wat meer geluk te hebben en in ieder geval de race uit te rijden."

Danny Webb (6e) : "Ik ben uiteraard erg blij met het verloop van deze race. De start was goed waardoor ik gelijk de aansluiting had en bij de kopgroep kon blijven. Toen ik in de kopgroep reed voelde dat erg goed. Ik besloot DiMeglio te passeren en daarna Olive. Echter sloot Olive de deur waardoor ik moest uitwijken en een beetje de aansluiting verloor. Toch wist ik het gat weer te dichten maar de voorband begon slecht te worden en besloot ik niet teveel te pushen om bij de kopgroep te blijven en koos voor een goede klassering. We wisten al that de voorband niet de hele race mee zou gaan maar er was altijd nog een kans dat de band het wel zou uithouden. We hebben in ieder geval nu genoeg data om voor de volgende keer en zullen we een nog betere st up hebben voor de race in Jerez. Ik wil graag mijn moteurs Ralph, Rob en de veringsma Damion bedanken voor dit weekend en zonder het team en de sponsors was dit resultaat nooit haalbaar zijn geweest. Ik wil ook graag een speciaal bedankje geven aan mijn begeleider en vriend Marlon, teammanager Jarno en uiteraard mijn hoofdmonteur Hans Spaan."

Stevie Bonsey (DNF): " We hadden wat problemen om de motor te starten voor de warm-up ronde. Mijn monteurs kregen het gelukkig voor elkaar zodat ik op tijd aan de warm-up ronde kon beginnen. De start maar gelijk in de eerste en tweede ronde had ik problemen bij het uitkomen van de bochten. De motor stopte steeds waardoor ik veel snelheid verloor. Ik was daardoor zo gefrustreerd dat ik ook nog eens crashte. Ik heb het gevoel dat ik meestrijden voor het podium op dee manier is dat heel moeilijk. We hebben wat werk te verrichten voor de volgende race maar dan zal alles anders zijn en dan weet ik zeker dat een erg goed resultaat erin zit."

************

Ingezonden persbericht