Gemeente Nijefurd


Congres voor vrijwilligers in de sport

Vrijwilligers voor sport.jpg

Maandag 10 maart om 18.00 uur organiseert Breedtesportenprojecten Foarset en Impuls (actief voor 11 Friese gemeenten) het congres 'Scoren mei Frijwilligers.' Voor het verlichten van de taken van vrijwilligers bij sportverenigingen zijn er allerlei slimme mogelijkheden. Tijdens diverse workshops krijgt u informatie op welke manier dit kan. Het complete programma - met sprekers - is te vinden op de website van Impuls: www.impulsfriesland.nl. Ook kunnen geïnteresseerden zich via deze site aanmelden voor het congres.

Programma en locatie:

Het congres begint om 18.00 uur met een lopend buffet, waarna het om 19.00 uur wordt geopend door Andries Ekhart, wethouder van de gemeente Sneek. De eerste ronde workshops vindt plaats van 19.30 - 20.30 uur, de tweede ronde start om 21.00 uur. Daarna is de afsluiting en gelegenheid om nog even na te praten.

Het congres is in Sneek, bij het RSG Magister Alvinus aan de Almastraat 5.

Workshops:

De dertien workshops zijn ingedeeld in drie hoofdthema's: professionaliseren, medewerkerbeleid en samen. Binnen elk thema wordt een aantal workshops aangeboden. Tijdens de workshops zullen deskundige en inspirerende workshopleiders het samen met de deelnemers hebben over allerlei knelpunten over vrijwilligerswerk in de vereniging. De focus is daarbij vooral gericht op het vinden van oplossingen. Deelname aan het congres is gratis voor leden en vrijwilligers van verenigingen uit het Foarset- en Impulsgebied en via Partoer (Centrum voor Maatschappelijke Ontwikkeling Fryslân). Voor overige verenigingen kost deelname EUR 50,-, inclusief buffet. De organisatie is in handen van Breedtesportprojecten Foarset en Impuls, in samenwerking met SPORT fryslân, de Nederlandse Sport Alliantie en Partoer.

Meer informatie:

Voor meer informatie over het congres of over de verschillende workshops kijkt u op de website van www.impulsfriesland.nl.