Gemeente Werkendam
BR>

betreft: discussiebijeenkomst dorpsontwikkelingsplan Hank

plaats: 't Uivernest, Kerkstraat 9-11 in Hank

datum/tijd: maandag 10 maart 2008, 19.30 uur

Werkendam, 28 februari 2008

Oproep aan inwoners: praat mee over Hank!

Alle inwoners van Hank worden uitgenodigd mee te praten over de toekomst van hun dorp. Op maandag 10 maart om 19.30 uur vindt in 't Uivernest de eerste bijeenkomst plaats in het kader van het zogenoemde `dorpsontwikkelingsplan'.

De gemeente Werkendam hecht veel waarde aan de leefbaarheid in Hank en heeft daarom besloten om samen met de inwoners van Hank na te denken over de toekomst van het dorp. Dit moet leiden tot een `dorpsontwikkelingsplan' (DOP). In dit DOP moet komen staan hoe de inwoners van Hank denken over hun dorp, in welke richting Hank zich volgens de inwoners de komende 5 tot 15 jaar moet ontwikkelen en welke acties op korte, middellange en lange termijn moeten worden ondernomen om dat te bereiken.

In het DOP kunnen tal van onderwerpen aan de orde komen:


· wonen en woonomgeving (woningbouw, soort woningen, openbare ruimte);


· voorzieningen (sport en spel, recreatie, dienstverlening, zorg en welzijn);


· sociaal klimaat (bevolkingsontwikkeling, verenigingsleven, dorpsbinding);


· verkeer (veiligheid) en bereikbaarheid;


· bedrijvigheid (soort bedrijven, werkgelegenheid, winkels en dergelijke);


· relatie gemeente en instellingen - burgers.

De bijeenkomst van 10 maart is de eerste publieksgerichte actie binnen de totstandkoming van het DOP. Nadien worden nog twee bijeenkomsten gehouden om de bevindingen uit te werken en vervolgens in een plan aan de gemeente aan te bieden. Naar verwachting wordt het DOP van Hank in de gemeenteraadsvergadering van juni 2008 behandeld.

De gemeente heeft het PON gevraagd de totstandkoming van het DOP te begeleiden. Het PON is een onafhankelijk instituut dat in Noord-Brabant veel ervaring heeft met het werken aan de leefbaarheid in kleine kernen. Binnen de gemeente Werkendam is Hank de eerste kern waarvoor een dorpsontwikkelingstraject wordt gestart.

Meer informatie over het PON is te vinden op www.ponbrabant.nl.