Amsterdam Oud Zuid


Start landelijke afvalcampagne in Oud-Zuid

Op maandag 10 maart is op het Gerard Douplein in De Pijp het startschot van de landelijke campagne `Week van Nederland Schoon'. Ook vertelt wethouder Paul van Grieken over de publiekscampagne `Oud-Zuid, te mooi om vuil te zijn!' in 2008. Onderdeel van de opening is een gezamenlijke schoonmaakactie. U bent van harte uitgenodigd!

Start campagne
Jong en oud, iedereen is van harte welkom bij de schoonmaakactie op 10 maart, vanaf 12.00 uur, op het Gerard Douplein.

Het feest rondom de start van de campagne duurt van 12.00 tot 13.00 uur. Onder begeleiding van een percussieband komen bewoners, ondernemers en schoolkinderen in bakfietsen aan op het Gerard Douplein. Na de officiële opening voegen we de daad bij het woord: iedereen die wil kan dan meehelpen met het opruimen van zwerfafval. Dit gebeurt op het Gerard Douplein en in het Sarphatipark, samen met de afdeling Reiniging van het stadsdeel.

Zwerfafval grote ergernis

Vele Nederlanders ergeren zich aan zwerfafval. Geen wonder: rondslingerend afval vervuilt onze directe leefomgeving, vergroot ons gevoel van onveiligheid én is slecht voor het milieu. Hoog tijd voor een zwerfafvaloffensief. `Nederland Schoon' is een initiatief van het ministerie van VROM, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, SenterNovem en VNO-NCW.

Oud-Zuid, te mooi om vuil te zijn!

Het stadsdeel voert vanaf vorig jaar april de publiekscampagne `Oud-Zuid, te mooi om vuil te zijn!' Deze campagne over (zwerf)afval brengt de gezamenlijke verantwoordelijkheid van stadsdeel én bewoners voor het schoonhouden van Stadsdeel Oud-Zuid onder de aandacht.

Meer informatie

Wilt u meedoen aan de schoonmaakactie op het Gerard Douplein of in het Sarphatipark? Raadpleeg dan de website www.nederlandschoon.nl of bel 020 252 1252.