Nederlandse Hartstichting

Dansen met Jump in Roermond
3-3-2008
10 maart 2008: voorronde Heart Dance Award in Roermond Persbericht

Den Haag, 25 februari 2008 - Op maandag 10 maart starten de regionale voorrondes van de Heart Dance Award. De Heart Dance Award is de spetterende danswedstrijd van Jump, het nieuwe jeugdfonds van de Nederlandse Hartstichting. In de voorronde op maandag 10 maart in Roermond treden 12 groepen uit het zuiden van Nederland op. Speciaal gastjurylid tijdens deze voorronde is Michael Heffels, wereldkampioen luchtgitaar spelen. Om zo veel mogelijk mensen bij de Heart Dance Award te betrekken zijn alle voorrondes live op internet te zien via www.heartdanceaward.nl.

Jump, het nieuwe jeugdfonds van de Hartstichting, organiseert de Heart Dance Award om kinderen in beweging te brengen en te wijzen op het belang van gezond leven. Met de hele groep bedenken kinderen zelf een dans over het thema Lekker fit!, studeren deze dans in en treden met de hele klas op in een echt theater. De dans kan bijvoorbeeld gaan over veel bewegen, gezond eten, niet roken of de werking van het hart. En door deze onderwerpen in de dans vergeten kinderen ze nooit meer! Dit jaar doen 10.000 leerlingen mee. De Hartstichting organiseerde dit dansfestijn voor de groepen 7 en 8 van de basisschool al acht keer, het jeugdfonds Jump organiseert de negende editie.

Kinderjury
Een belangrijk uitgangspunt van Jump is het organiseren van activiteiten met voor en door jongeren. Meedoen aan de Heart Dance Award sluit hier prima bij aan. Nieuw dit jaar is dat er naast de vakjury ook een kinderjury oordeelt over de dansen. Deze kinderjury bestaat uit een schoolklas die via de website de wedstrijd volgt. Samen met de volwassen jury bepalen zij welke groepen doorgaan naar de halve finale.

Heart Dance Award 2008
De Heart Dance Award bestaat uit tien regionale voorrondes, een halve finale en een finale. Alle winnaars van de voorrondes doen mee aan de halve finale op 8 april. De tien beste groepen uit de halve finale strijden op donderdag 17 april in theater Vredenburg Leidsche Rijn in Utrecht om de Heart Dance Award 2008.

Iedereen kan meekijken!
Om de boodschap van Jump over gezond leven met en voor je hart ook aan anderen over te brengen, wordt samengewerkt met Z@pp en de NCRV. Op zaterdag 19 april zendt de NCRV op Nederland 3 een programma uit waarin de finale van de Heart Dance Award centraal staat. Alle voorrondes, de halve finale en natuurlijk de finale zijn dit jaar weer live te zien via internet op op heartdanceaward.nl. Iedereen kan dus direct meegenieten van de Heart Dance Award! Na afloop van de Heart Dance Award zijn de dansen nog een heel jaar te zien op de site.

Eigen filmpje insturen
Ook individuele kinderen of kleine groepjes, van wie de klas niet meedoet aan de wedstrijd in het theater, kunnen meedoen. Zij kunnen een eigen dansfilmpje insturen. Op de website www.heartdanceaward staat een voorbeeldclip, maar zelf een dans bedenken mag natuurlijk ook. De winnaar van de filmpjeswedstrijd wint een optreden tijdens de grote finaleshow.

Plaatsen voorrondes Heart Dance Award
De voorrondes worden gehouden van 10 maart t/m 7 april:
* Roermond (10 maart),

* Den Haag (11 maart),

* Den Bosch (13 maart),

* Hengelo (14 maart),

* Almere (17 maart),

* Rotterdam (31 maart),

* Breda (1 april),

* Arnhem (2 april),

* Heerhugowaard (3 april),

* Leeuwarden (7 april).

De halve finale is op 8 april in het Beatrix Theater in Utrecht.

De finale is op 17 april in theater Vredenburg Leidsche Rijn in Utrecht.

---

NOOT VOOR DE REDACTIE (