Gemeente Oirschot

Samen in actie tegen zwerfafval

Van 10 tot 14 maart organiseert Nederland Schoon de `Week van Nederland Schoon'. Deze wordt op zaterdag 15 maart afgesloten met de Landelijke Opschoondag. Op die dag gaan in heel Nederland mensen aan de slag om zwerfafval op te ruimen. Ook de vijf Kempengemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Reusel-De Mierden en Oirschot doen mee aan deze actie. Ze werken al een tijd samen om het zwerfafval in deze gemeenten te verminderen.

Iedereen ergert zich aan zwerfafval, maar toch maken we er met z'n allen soms een zootje van. Het is niet alleen lelijk, maar het kost ook ontzettend veel geld om het allemaal op te ruimen. Als we samenwerken, kunnen we dit probleem verminderen en proberen te zorgen dat onze gemeente schoner wordt.

In het kader van de `Week van Nederland Schoon' brengt de gemeente zwerfafval onder de aandacht bij scholen, buurtverenigingen en buurtbeheerprojecten. Dit doen we door het aanbieden van lesmaterialen voor scholen en het bieden van hulp bij opruimacties, zoals het ophalen van ingezameld zwerfafval.
We hebben alle buurtverenigingen en buurtbeheerprojecten gevraagd om op zaterdag 15 maart met zoveel mogelijk mensen zwerfafval op te ruimen in hun eigen wijk of buurt. Aan de scholen hebben we gevraagd om het onderwerp zwerfafval op te nemen binnen de lessen. Door zo samen aan de slag te gaan wordt de gemeente vanzelf een beetje schoner!

Heeft u vragen over het project zwerfafval of interesse om mee te doen aan de Landelijke Opschoondag? Neem dan gerust contact op met Roel Lauwers. Hij is bereikbaar op telefoonnummer (0499) 583 333.


* 10 Landelijke Opschoondag.PDF