verveling? Wie is er Bang voor Verveling?

10 mrt 2008 20:00

Onderdeel: Agriculture in Transition

Locatie: Studium Generale, Lawickse Allee 13 Wageningen
Organisatie: Studium Generale

Je holt van college naar de fitness en dan weer naar een afspraak en een vergadering. Tussendoor boodschappen doen want er moet ook nog gekookt worden! Bijna te laat voor je bijbaan of de trein en zelfs prop je er nog de nodige feestjes tussen. Maar in al dit commotie realiseer je je nauwelijks dat je eigenlijk nergens meer door geraakt wordt. Tegen vele intuïties in noemt Awee Prins (universitair docent Wijsbegeerte, Erasmus Universiteit) dit VERVELING. Gebaseerd op zijn promotie onderzoek en bestseller âUit Vervelingâ stelt Prins dat zijn eigen verveeld leven ook getekend is door de overvolle leegte. Zijn inzichten om âuit de vervelingâ te komen leiden niet tot snelle tegenbewegingen als Slow maar nemen zijn publiek langs recente filosofische oproepen om op zoek te gaan naar een bestaan waarin dingen weer ârecht gedaan wordenâ.

Deel II Awee Prins (Universitair docent fenomenologie, hermeneutiek en filosofie& kunst, Fac. Wijsbegeerte Erasmus Universiteit, auteur van het boek Uit Verveling)

Awee Prins (auteur van het boek Uit Verveling en Erasmus Universiteit docent) belicht in deel II wat de prikkeljungle kakofonie met ons doet. Bekijk met hem de kloof tussen wat je kan, wat je âmoetâ en wat je wilt. Herkennen we wat dit spagaat ons te zeggen heeft?

(voertaal Nederlands)

Â

Â

Meer over dit onderwerp
Site Studium Generale
Contact
Angela Lewis
Angela.lewis@wur.nl
info.sg@wur.nl
» meer Contact