De Doelen Concertgebouw

BINNENKORT

Carmina burana
MA 10 MRT '08

CARMINA BURANA

WO 4 JUN '08

GRATIS LUNCHCONCERT

WO 28 MEI '08

GRATIS LUNCHCONCERT

Leine & Roebana brengt Theriak
foto: Deen van Meer
DI 11 MRT '08 | ROTTERDAMSE SCHOUWBURG | 20.15

LEINE & ROEBANA BRENGT THERIAK

EEN CONFRONTATIE TUSSEN LIVE MUZIEK EN DANS

prijs
normale prijs
EUR 19
met reductie
Rpas/65 plus /cjp EUR 17
met reductie
Schouwburgkaart EUR 13
Deze voorstelling vindt plaats in de Rotterdamse Schouwburg Losse kaarten alleen te koop bij de Rotterdamse Schouwburg. Leine & Roebana

-
Uitdagend, eigenzinnig en authentiek. Ziedaar de kenmerken van de nieuwe choreografie Theriak van Leine & Roebana, waarin opnieuw de confrontatie tussen live muziek en dans centraal staat. Het afgelopen seizoen verraste hun choreografie Merg met een nieuwe theatraliteit: dansers die acteerden, zangers die dansten, de rijke en complexe danstaal van Leine & Roebana ingezet om een verhaal te vertellen. Merg, een voorstelling over de liefde, nam haar publiek emotioneel in een houdgreep door de meeslepende muziek, de adembenemende zang, de energieke dans en de evocatieve enscenering. Behalve oorstrelend om naar te luisteren is Merg zeker oogverblindend mooi om te zien... Een ware sterrencast . NRC Handelsblad, 2007. Liefde is na Merg nooit meer hetzelfde.
Zoals haat, oorlog en de ondergang van de wereld verleden tijd zijn na het zien van Theriak. Een voorstelling over menselijke aandriften. Met alle theatrale en fysieke middelen die de dans eigen is, hamert Leine & Roebana in deze voorstelling op de kop van alle Kwaad. Theriak, afgeleid van het Griekse woord therion (= wild dier): een oorspronkelijk als antidotum ontwikkeld geneesmiddel dat in de Middeleeuwen als middel tegen alle kwalen en gebreken werd toegepast.
-
www.rotterdamseschouwburg.nl
www.leineroebana.com

---