Gemeente Eersel


Uitnodiging start Dorpsontwikkelingsplan Wintelre

Dit jaar gaan we voor de kern Wintelre een dorpsontwikkelingsplan opstellen. We willen hierbij alle inwoners van Wintelre uitnodigen voor de start van het Dorpsontwikkelingsplan Wintelre op maandag 10 maart 2008 van 20.00 uur tot 22.30 uur in gemeenschapshuis De Rosdoek in Wintelre. De gemeente en Leefbaar Wintelre zullen tijdens deze avond informatie verstrekken over het nog op te stellen Dorpsontwikkelingsplan Wintelre en de manier waarop inwoners uit Wintelre hieraan kunnen bijdragen.

logo_doemeemaakeersel.jpg

Datum en tijd: maandag 10 maart 2008 , van 20.00 uur tot 22.30 uur

Plaats: gemeenschapshuis De Rosdoek in Wintelre

Op de agenda staat een presentatie van de lopende projecten in Wintelre. Daarna vragen wij u om mee te denken over onderwerpen waarvan u vindt dat ze in het Dorpsontwikkelingsplan Wintelre aan de orde zouden moeten komen. Ook kunt u zich tijdens deze avond aanmelden om deel te nemen aan een werkgroep die het Dorpsontwikkelingsplan Wintelre mee opstelt (maximaal 5 avonden overleg). Aanmelden kan overigens nu al per e-mail (k.veraa@eersel.nl) of per post (Gemeente Eersel, t.a.v. Kees Veraa, postbus 12, 5520 AA in Eersel). U kunt uw aanmelding ook schriftelijk doorgeven door deze bij gemeenschapshuis De Rosdoek in de brievenbus te doen.

Wat is een dorpsontwikkelingsplan?

Bij een dorpsontwikkelingsplan kijken allereerst de bewoners, samen met de lokale overheid, naar de toekomst. Hoe vinden zij hun dorp nu en hoe zou het er over tien jaar uit moeten zien. De bewoners zijn zelf medeopsteller van het plan en ze spelen een actieve rol bij de uitvoering ervan. Het gaat om de zaken die de bewoners de komende jaren uitgevoerd zouden willen zien. Zo komen bijvoorbeeld onderwerpen als woningbouw en verkeers- en vervoersplannen aan bod. Het kan ook gaan over de inrichting van de zorg in Wintelre, het behoud van een waardevol landschap of het stimuleren van kleinschalige bedrijvigheid. Of, wat te doen met vrijkomende agrarische bebouwing? Hoe zou het hart van Wintelre er uit moeten gaan zien? De acties voor de korte en middellange termijn kunnen direct van start gaan nadat het plan is vastgesteld. Ook tijdens de uitvoering blijven bewoners betrokken en houden zij de vinger aan de pols. Zonodig kunnen zij dan het plan doen bijstellen door nieuwe afspraken te maken.

Wij zien u graag op maandag 10 maart.

Groep Leefbaar Wintelre

Gemeente Eersel