FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: "Chinese" werknemersdelegatie overhandigen petitie aan Kruidvat

Maandag 10 maart gaan werknemers van het Kruidvat-distributiecentrum Heteren een petitie aanbieden aan de Chinese eigenaar, A.S. Watson. In de petitie vragen de werknemers om respect, waardering en naleving van de cao.

De werknemersdelegatie is om 14 uur bij het hoofdkantoor in Renswoude en kleedt zich op Chinese wijze om de sfeer van de misstanden binnen het bedrijf te benadrukken. Anja Jongbloed, coördinator arbeidsvoorwaarden bij FNV Bondgenoten, is bij de overhandiging aanwezig.

Murat Sekercan, bestuurder FNV Bondgenoten: "We roepen al geruime tijd dat de werkomstandigheden bij Kruidvat moeten verbeteren. Maar tot nog toe blijkt de roep tegen de dovemansoren van A.S. Watson gericht. Sinds A.S. Watson het roer heeft overgenomen zijn de arbeidsverhoudingen drastisch verslechterd. Het lijkt er op dat de eigenaar de Chinese managementstijl één op één wil voortzetten in Nederland."

In zeer korte tijd is de productie binnen het distributiecentrum in Heteren omhoog gegaan. Niet alleen is hiermee de werkdruk sterk toegenomen, maar werknemers worden ook tot overwerk gedwongen en hebben niet of nauwelijks invloed op de eigen inroostering. Intimidatie, beledigingen of overplaatsing naar een andere afdeling zijn eerder regel dan uitzondering in Heteren.

Bij het distributiecentrum in Heteren werken circa 300 mensen, waarvan de helft op uitzendbasis. Uit angst hun baan te verliezen, zijn er geen uitzendkrachten bij het aanbieden van de petitie.
---