Gemeente Arnhem

De Helling krijgt eerste paasei van Pauline Krikke (07-03-08) Ambachtelijke en creatieve werkplaats voor de Arnhemse samenleving Werkplaats De Helling, het ambachtelijke en creatieve activiteitencentrum voor 40-plussers zonder betaald werk, krijgt maandag 10 maart bezoek van Arnhems burgemeester Pauline Krikke. Zij biedt om 16.00 uur aan voorzitter Jan H. Niemeijer het eerste chocolade paasei aan. 200 deelnemers aan De Helling ontvangen deze attentie als deel van een actie om de onderlinge band en saamhorigheid te versterken. De artistieke paaseieren zijn gemaakt en tegen kostprijs aangeboden door Chocolaterie Mousset. De Arnhemse Uitdaging, waarin bedrijven hun betrokkenheid tonen bij maatschappelijke projecten, is medesponsor.

Werkplaats De Helling is bijna 30 jaar geleden opgericht voor en door oud-medewerkers van de Arnhemse Scheepsbouw Maatschappij, nadat de scheepswerf voorgoed dicht was gegaan. Bij De Helling konden zij hun ambachtelijke vakmanschap blijven uitoefenen én andere mensen kennis van de techniek bijbrengen. Inmiddels is De Helling uitgegroeid tot een grote vrijwilligersorganisatie met 450 deelnemers. Zij kunnen in de professionele werkplaatsen met hout of metaal werken. Maar ze kunnen ook deelnemen aan diverse begeleide activiteiten zoals houtsnijden, lassen, glas in lood maken, boekbinden, sieraden maken en computergebruik. Vaklui, creatieve mensen en doe-het-zelvers komen er samen.

De Helling biedt haar deelnemers de kans om via dagbesteding sociaal en maatschappelijk actief te blijven. Behalve op (vroeg)gepensioneerden richt De Helling zich ook op groepen kwetsbare mensen als arbeidsgehandicapten, bijstandscliënten en andere jonge en oudere mensen in probleemsituaties. Ook zij moeten onder begeleiding hun technische en creatieve vaardigheden kunnen ontwikkelen.

Het bestuur wil de werkplaats aan de Rozenstraat 49 in de wijk Heijenoord sterker presenteren aan de Arnhemse samenleving o.a. om nieuwe deelnemers te werven. De organisatie draait op een groot aantal vrijwilligers. Veel deelnemers zijn vooral bezig met de eigen (cursus)activiteit. Het bestuur wil de onderlinge band graag versterken en de gemeenschappelijke verantwoordelijkheid vergroten (Klus ook eens voor De Helling).

De afdeling communicatie van de gemeente Arnhem heeft als eigen teambuilding-project samen met De Helling een plan gemaakt en uitgevoerd voor de versterking van de in- en externe communicatie van de organisatie. Eén van de nieuwe middelen is een elektronische nieuwsbrief voor alle deelnemers, die de saamhorigheid zal vergroten en de portokosten zal verlagen. In ruil voor het inleveren van hun emailadres ontvangen deelnemers een passende paasattentie. Burgemeester Pauline Krikke overhandigt maandag het eerste kunstwerkje van chocolade aan het bestuur van De Helling.