CDA afdeling Gelderland


CDA stelt vragen over geluidsoverlast rondweg Neede
---

In de vergadering MEZ van 5 maart jl heeft CDA-statenlid Mark Slinkman aandacht gevraagd voor de geluidsproblematiek aan de rondweg in Neede. Naar aanleiding hiervan zijn ter verduidelijking op 6 maart de navolgende schriftelijke vragen aan de gedeputeerde gesteld:

âNamens enige tientallen bewoners van de Haverweg, Bergstraat en Holtplas heb ik het verzoek ontvangen om de rondweg Neede onder Uw aandacht te brengen.

Het ongenoegen speelt op meerdere gebieden. Allereerst is er het gegeven dat op deze 80 km-weg door het vele verkeer een oversteekprobleem wordt geconstateerd, alsook dat er vanaf 30km-zones niet altijd even makkelijk de weg opgereden kan worden.

Ook wordt er een groeiende geluidsoverlast ervaren. Men vraagt zich af of er naar analogie van de rondweg Haaksbergen (Ov.) een reductie van de maximumsnelheid van 80 naar 70 km kan worden gerealiseerd.

Die vraag leg ik graag aan u voor, met het verzoek mij mede te delen of met een dergelijke afwaardering inderdaad een geluidsreductie kan worden bereikt die de moeite waard is. Daarenboven is gevraagd naar de mogelijkheid van een afwaardering tot 60 km/u; kunt u mij zeggen hoe zich die wens verhoudt tot de wegfunctie?

Naast een reductie van de snelheid zijn de buurtbewoners van mening dat fluisterasfalt veel van hun woongenot zou kunnen herstellen. Nù lijkt een uitgelezen moment om één en ander te realiseren. De N315 tussen Borculo en Neede wordt binnenkort gereconstrueerd, zodat het vervangen van de in het verlengde daarvan liggende rondweg tot weinig extra overlast leidt.

Gedeeltelijk ligt er ook al fluisterasfalt (langs de Henri Dunantweg); het verzoek betreft dan ook het stuk tussen de kruising Noordijk en de rotonde.â.

Mark Slinkman
Statenlid CDA
m.slinkman@ps.gelderland.nl

---

Geschreven door: beheerder_gelderland
Geplaatst op: 10-3-2008