CDA afdeling Gelderland


Provincie informeert bevolking over Rondweg Hummelo
---

De realisatie van de rondweg om Hummelo is een nieuwe fase ingegaan. Het uitgewerkte voorkeurstraject (West 1) is vrijgegeven voor inspraak.

Woensdag 5 maart jl presenteerde gedeputeerde Marijke van Haaren de plannen in de Gouden Karper in Hummelo. CDA-statenlid Mark Slinkman woonde de vergadering bij.

De bevolking was in zodanig grote getale verschenen dat de grote zaal van âDe Krentâ te klein was en behoorlijk wat belangstellenden moesten blijven staan. Na een uitvoerige uitleg en presentatie van de plannen werden vele vragen gesteld.

Over de verkeersveiligheid rondom de te stichten Brede School en de milieueffecten voor de schooljeugd leefde veel bezorgdheid. Ook maakten aanwonenden van de rondweg en de aanvoerwegen daaromheen hun ongenoegen kenbaar over de door hen verwachte toename van geluidsoverlast en fijnstof.

Ook vele voorstanders van de rondweg waren verschenen, blijkens het luide applaus dat de gedeputeerde bij herhaling ten deel viel. De (vracht)verkeersproblematiek in de beschermde dorpskern van Hummelo is groot, en zal door de aanleg van de rondweg praktisch volledig worden opgelost.

Gedurende zes weken kunnen belanghebbenden schriftelijk hun zienswijzen bij de provincie kenbaar maken.

Mark Slinkman
Statenlid CDA
m.slinkman@ps.gelderland.nl

---

Geschreven door: beheerder_gelderland
Geplaatst op: 10-3-2008