KNHS


Eventers presteren naar vermogen in Barroca d'Alva 10 maart 2008
Tim Lips

BARROCA D'ALVA (Por) (KNHS) - Met een zesde plaats in de drie sterren wedstrijd in het Portugese Barroca d'Alva heeft Tim Lips (Made) met Blom's Oncarlos naar behoren gepresteerd. Met een twaalfde klassering bleef Madeleine Brugman (Bornerbroek) met Sundancer iets achter bij de verwachtingen, terwijl Huub van der Mark (Wijchen) met Exquis Yeomans Point eindigend op een 21ste klassering teleurstelde.

"De opdracht was hier wereldbekerpunten pakken, om daarmee de mogelijkheden te creëren richting Hong Kong te gaan. Dat hebben we niet in voldoende mate gedaan", vatte bondscoach Martin Lips zijn mening samen. In de dressuur werden verrassende waarderingen uitgedeeld, waarvan velen langs de zijkant de logica niet konden snappen. In de cross stond een selectief parcours en was het moeilijk om het tempo te halen. Op diverse hindernissen zaten kleine addertjes onder het gras en moest er daadwerkelijk 'gereden' worden. "Een goede drie sterren wedstrijd, met pittige sprongen", vatte Martin Lips de cross samen.
Tim Lips reed zich in de warrig beoordeelde dressuur naar een 25ste plaats, maar wist dankzij een foutloze snelle cross met minieme tijdsoverschrijding op te klimmen naar een elfde plaats. In het afsluitende, zeer pittige, springparcours met slechts drie foutloze ritten van de 36 combinaties die van start gingen, klom Tim op naar de zesde plaats. Dat had een plaatsje hoger kunnen zijn als hij foutloos was gebleven.
Madeleine Brugman, die met Sundancer 6 veertiende stond na de dressuur, vroeg in de cross te weinig van het galoppeervermogen van haar paard, waardoor zij als één van de weinigen in de top van het klassement haar positie op de ranglijst zag verminderen tot een 19de plaats. Dankzij een foutloos springparcours klom Brugman uiteindelijk op naar een twaalfde plaats in de eindrangschikking. Huub van der Mark reed met Exquis Yeomans Point een zeer defensief gereden wedstrijd en eindigde op een 21ste plaats.

Madeleine Brugman bracht naast Sundancer 6 ook nog twee andere paarden aan de start. Met Lost For Words xx werd zij 24ste en met Marengo eindigde zij op de 35ste plaats. Merel Blom (Breukenel), die in de drie sterren wedstrijd Vive la Vie's Rodeska aan de start bracht, werd 29ste. De overwinning ging naar de Zwitserse Tiziana Realini met Gamour, derde na de cross maar foutloos in het springen, die de Ierse Sacha Pemble met Hyanie d'Aubrie naar de tweede plaats verwees. De Deen Peter Flarup legde met Silver Ray beslag op de derde plaats. De Belgische Karin Donckers, die met Rose S Merlin na dressuur en cross de leiding in handen had, zakte door twee springfouten terug naar de vierde plaats.

In de twee sterren wedstrijd, gewonnen door de Britse Gemma Tattersall met Nyali Beach, legde Merel Blom beslag op de zevende plaats, terwijl Gert Boonzaaijer (Renswoude) met Socrates tiende werd. In de één sterren wedstrijd was Merel Blom met X-Pools Valentino de beste Nederlandse combinatie met een 29ste plaats in het bijna 75 deelnemers telende veld.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Uitslag 3 sterren wedstrijd:


1) Tiziana Realini (Zwi) - Gamour CH - 53.5
2) Sacha Pemble (Ier) - Hyanie d'Aubrie - 56.6
3) Peter Flarup (Den) - Silver Ray - 57.9
6) Tim Lips (Made) - Oncarlos - 65.1
12) Madeleine Brugman (Bornerbroek) - Sundancer 6 - 73.5 21) Huub van der Mark (Wijchen) - Exquis Yeomans Point - 90.5 24) Madeleine Brugman - Los For Words xx - 93.3 29) Merel Blom (Breukelen) - Vive la Vie's Rodeska - 117.2 35) Madeleine Brugman - Marengo - 177.7

Uitslag 2 sterren wedstrijd:


1) Gemma Tattersall (Dui) - Nyali Beach - 43.5
2) Arthur Bonneau (Fra) - Ibis de la Crique - 50.7
3) Lucy Wiegersma (Eng) - Jigilo II - 55.3
7) Merel Blom (Breukelen) - Lady Lorridale - 59.0 10) Gert Boonzaaijer (Renswoude) - Socrates - 61.9

Uitslag 1 sterren wedstrijd:


1) Maxime Livio (Fra) - Jaipur II - 48.9

2) Andreas Dibowski (Dui) - FRH Fantasia - 50.7
3) Charlotte Racios (Fra) - Kopa des Boires - 52.5 29) Merel Blom - X-Pools Valentino - 75.3

Meer info zie: www.completobarroca.no.sapo.pt

Foto Tim Lips met Oncarlos door: www.melissen.net