Gemeente Gilze en Rijen

Politie benoemt volontairs in Gilze en Rijen

Op donderdagavond 6 maart benoemde plaatsvervangend districtschef Meindert Stout tien inwoners van de gemeente Gilze en Rijen tot volontair. De volontairs gaan de politie bijstand verlenen bij een buurt- en/of passantenonderzoek. Zij kregen een legitimatiebewijs uitgereikt waarmee zij kunnen aantonen dat zij in opdracht van de politie onderzoek uitvoeren.

De meeste buurtonderzoeken zijn zeer tijdrovend. Door de inzet van volontairs bij buurtbezoeken is een efficiëntere en effectievere inzet van agenten mogelijk. De buurtvrijwilliger heeft geen opsporingsbevoegdheden en heeft de taak mensen die iets te melden hebben in contact te brengen met de politie.

Burgemeester Roep was bij de officiële benoeming aanwezig. Hij prees de inzet van de volontairs en hun bereidheid zich in te zetten voor een veilig Gilze en Rijen. De burgemeester onderstreepte verder dat het van groot belang is dat woninginbraken worden opgelost en dat de volontairs daaraan een grote bijdrage kunnen leveren door de buurtonderzoeken.