FAVV-Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (België)


Persbericht
Zaventem, 7 maart 2008

Lay's roept consumenten op zakjes `Lay's Paprika' chips te controleren Stukjes rubber aangetroffen in zakjes van 27,5 gram

Lay's heeft in een beperkt aantal zakjes `Lay's Paprika' stukjes rubber aangetroffen, die niet altijd zichtbaar zijn. Dit voldoet niet aan de kwaliteitseisen die Lay's stelt.

Het gaat om `Lay's Paprika' chipsverpakkingen van 27,5 gram met de houdbaarheidsdatum 10 mei 2008. Deze zakjes zitten in de mixverpakkingen: Lay's 15 Mix Pack of Lay's 15 Duo Pack, die elk 15 zakjes bevatten. Het gaat alleen om deze houdbaarheidsdatum op de kleine zakjes. Deze is linksboven te vinden op de voorkant van het kleine zakje.
Voor alle andere Lay's chips en andere formaten en houdbaarheidsdata van `Lay's Paprika' geldt deze oproep niet.

Daarom wordt iedereen opgeroepen om de zakjes `Lay's Paprika' van 27,5 gram te controleren op bovenstaande informatie. Als de verpakking voldoet aan deze specificaties, verzoeken wij de consument de chips niet te eten en de verpakking terug te sturen.

Vergoeding en vragen
Voor een volledige vergoeding van het aankoopbedrag, kunnen consumenten de lege verpakking van het zakje en de streepjescode van de mixverpakking (onderkant van de verpakking) met houdbaarheidsdatum (achterkant van de mixverpakking) voor 1 juni 2008 toesturen aan: Lay's Paprika terughaalactie
p/a Desk Services
Antwoordnummer 1
3620 Lanaken

Het is niet nodig een postzegel te plakken. Consumenten dienen in de brief hun naam, adresgegevens, telefoonnummer en bank- of postrekeningnummer te vermelden, zodat het aankoopbedrag kan worden overgeschreven.

Voor meer informatie kunnen consumenten contact opnemen met de Lay's Consumentenlijn via het gratis telefoonnummer 00800-24424422 (alleen via een vast telefoonnummer) van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Alle betrokken verkooppunten zijn op de hoogte gebracht.

Zaterdag verschijnt een advertentie met bovenstaande informatie in verschillende dagbladen.