Gemeente Waddinxveen


Wethouder Lont reikt prijs uit aan schoolkinderen voor ontwerp afvalbakken

Aanstaande maandag 10 maart reikt wethouder Dirk Lont in kinderboerderij Dierendal prijzen uit aan schoolkinderen die hebben meegedaan aan de ontwerpwedstrijd van afvalbakjes. Scholieren van de Waddinxveense basisscholen konden hun eigen afvalbak ontwerpen. De prijsuitreiking is ook het startschot van de Week van Nederland Schoon.

Er zijn 4 winnaressen:

* Jolinda Eykelboom van de Rehobothschool
* Francisca van Vark van Koningin Beatrixschool
* Vera Konijn van Koningin Beatrixschool

* Danique Willemstein van Theo Thijssenschool

Zij worden op die dag in het zonnetje gezet. De winnaressen krijgen hun eigen ontwerp ingelijst als cadeau en daarbij een cadeaubon om zelf speelgoed te kunnen kopen.

Van hun ontwerpen zijn elk 25 afvalbakken in de maak. De eerste exemplaren worden op de schoolpleinen van de winnende scholen geplaatst. De komende dagen zullen door heel Waddinxveen de overige exemplaren worden geplaatst.

De prijsuitreiking is ook het startschot van de Week van Nederland Schoon. Op allerlei manieren zal er publiciteit gegeven worden aan het schoonhouden van de buurten. Ook de Waddinxveense scholen hebben van de gemeente papierprikkers kunnen krijgen om het plein en de omgeving schoon te houden.

Op zaterdag 15 maart vindt ook in Waddinxveen de Landelijke Opschoondag plaats. Bewoners in verschillende buurten en straten zullen dan gezamenlijk de straat en het groen opschonen.

Waddinxveen, 7 maart 2008

Openingstijden Publieksbalie
maandag t/m vrijdag: 08.30-12.30 uur
donderdagavond: 17.00-21.00 uur.

Gemeente Waddinxveen
Raadhuisplein 1, 2741 HR
Postbus 400, 2740 AK Waddinxveen
T. (0182) 624 624.
F. (0182) 624 680
E. gemeente@waddinxveen.nl