Ernst & Young

YOUNG11 naar de Olympische Spelen in Beijing

111 getalenteerde wo- en hbo-studenten streden op donderdag 6 maart in het Amsterdamse Olympisch Stadion om een felbegeerde plek in YOUNG11; 11 studenten die naar de Olympische Spelen in Beijing gaan. Ernst & Young is Partner in Sport van NOC*NSF en selecteerde het YOUNG11 team op sportieve, communicatieve, sociale en organisatorische vaardigheden.

Olympische atleten willen het allerhoogste niveau bereiken. De studenten die sportiviteit, teamgeest, inzet, lef en ambitie toonden, zijn geselecteerd voor YOUNG11.


1. Tanya Kangur, Rijksuniversiteit Groningen

2. Geert Westerweel, Rijksuniversiteit Groningen
3. Eric van Noorloos, Universiteit van Tilburg
4. Rick Hoorlings, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
5. Dennis van de Werke, Hogeschool Inholland Amsterdam
6. Huub den Bruijn, Erasmus Universiteit Rotterdam
7. Martin van den Kerkhof, Vrije Universiteit Amsterdam
8. Annemijn van de Graaff, Universiteit van Tilburg
9. Guido van de Vliet, Hogeschool Inholland Amsterdam
10. Stephanie van de Schaft, Universiteit Maastricht
11. Marion Denis, Avans Breda

Holland Heineken House
De studenten kwalificeerden zich eerder door deelname aan een digitale strafballen-hockeygame met hockeyinternational Sophie Polkamp in de hoofdrol. Tienduizenden speelden de game, vele honderden gaven zich op voor YOUNG11 en 111 daarvan werden uitverkoren. De elf besten gaan van 16 tot en met 21 augustus naar Olympisch Beijing om sportevenementen te bezoeken, kennis te maken met het land en natuurlijk niet te vergeten met het Holland Heineken House.

Met het symbolisch ontsteken van de Olympische vlam startte het YOUNG11 event. Na de warming-up van basketbal-international Henk Pieterse barstte de strijd los op de sportieve onderdelen. Spinning onder leiding van oud-wielrenner Steven Rooks, speerwerpen onder begeleiding van zevenkampster Karin Rückstuhl, strafballen pushen met internationals Kim Lammers en Sophie Polkamp, en tafeltennissen tegen Trinko Keen.

'De leider van de toekomst is een vrouw'
Naast de competenties werden aspecten als teambuilding en collegialiteit getest met kennisopdrachten. In een klantencontactspel losten de studenten onder hoge druk financiële vraagstukken op. Tv-presentator Humberto Tan daagde als laatste de studenten uit deel te nemen aan het debat met stellingen als; 'De leider van de toekomst is een vrouw' en 'Topmanagers mogen maximaal 3x JP verdienen'.

Op een goede manier met studenten omgaan
Tanya scoorde uiteindelijk de meeste punten. Tanya; "In sport ben ik helemaal niet goed, maar de kennisquiz en het debatteren lagen mij goed. Ik vind het heel erg leuk dat ik naar Beijing mag. Zo'n groot opgezet evenement, dat wil ik heel graag meemaken!" Tanya heeft zich niet alleen om die reden opgegeven voor YOUNG11. "Ik ben serieus met mijn studie bezig en wil straks graag bij een kantoor werken dat professioneel met het vak omgaat en waar ook studenten serieus genomen worden. Dat is niet overal het geval, heb ik gemerkt", aldus Tanya.

Over Ernst & Young
Bij Ernst & Young werken wereldwijd ruim 130.000 professionals, waarvan 4.600 in Nederland, verdeeld over 23 vestigingen. Voor meer informatie over Ernst & Young en YOUNG11: Liesbeth Aarssen-Blokpoel - Persvoorlichter
T. +31 (0)6 2125 1229
E. liesbeth.aarssen@nl.ey.com www.ey.nl