Persberichten Binnensticht, 10.25 uur.

Utrecht, 10-03-2008

Onder invloed

ZEIST- De politie heeft op zondagmorgen een man aangehouden die te veel gedronken had.

De 25-jarige man uit Zeist reed omstreeks 07.30 uur over de Laan van Vollenhoven toen hij gecontroleerd werd op het drinken van alcohol. Tijdens de controle bleek dit het geval te zijn. De ademanalyse op het bureau wees 410 ug/l uit. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt en omdat hij beginnend bestuurder is, is zijn rijbewijs ingevorderd.

Diefstal bedrijf

DEN DOLDER- Een beveiligingsmedewerker kreeg op zondagmiddag een melding dat het inbraakalarm van een bedrijfspand was afgegaan.

Rond 17.10 uur ging de beveiligingsmedewerker het pand aan de Dolderseweg binnen en zag dat hier was ingebroken. In één van de kamers zag hij een verdachte zitten en hierop alarmeerde hij de politie. De verdachte, een 42-jarige man uit Utrecht, werd aangehouden en is ingesloten voor verhoor.

Beginnende bestuurder

BUNNIK- Zondagavond is aan de Rhijnauwenselaan een beginnende bestuurder aangehouden die te veel gedronken had.

De 22-jarige bestuurder uit Hummel (Duitsland) viel op door zijn snelle rijgedrag. Hierop hebben agenten de bestuurder aangehouden waarop een blaastest werd afgenomen en bleek dat hij te veel gedronken had. De ademanalyse op het bureau wees 350 ug/l uit, daar waar 88 ug/l voor een beginnende bestuurder is toegestaan. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt en hem is een rijverbod van vier uur opgelegd.