Persberichten stad Utrecht, 10.10 uur

Utrecht, 10-03-2008

Aangehouden voor diefstal auto

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zondag 9 op maandag 10 maart twee personen aangehouden voor het stelen van een auto.

Tijdens de surveillance zagen op de Europalaan rond 02.15 uur een auto rijden met beslagen ramen. Het rijgedrag van de bestuurder was opvallend nerveus. De agenten gaven de bestuurder op de Vasco da Gamalaan een stopteken. De bestuurder verlaagde snelheid. Ter hoogte van het Europaplein vlogen plotseling de deuren van de auto open en sprongen drie personen uit de auto en renden weg.

Twee personen een 16-jarige jongen en een 18-jarige man beiden uit Utrecht werden aangehouden. Een derde verdachte wist uit handen te blijven van de politie. Uit onderzoek bleek dat de auto gestolen was. De mannen werden voor verhoor ingesloten op het bureau.

Vier personen aangehouden inbraak

UTRECHT In de nacht van zondag 9 op maandag10 maart heeft de politie vier personen aangehouden op verdenking van een inbraak in een school en het hebben van vals geld.

Door getuigen werd omstreeks 02.15 uur naar de politie gebeld omdat zij braakgeluiden hoorden bij een school aan de Jeanne Darcdreef. Ter plaatse troffen agenten een auto met drie verdachten aan. Een van de verdachten 17 jaar uit Utrecht lag op de achterbank te hijgen en was bezweet van het rennen. De twee andere inzittenden -16 en 18 jaar uit Utrecht - hadden eveneens geen geloofwaardige verklaring van hun aanwezigheid.

Een vierde verdachte - 16 jaar uit Utrecht - kon op straat worden aangehouden. Bij de laatste verdachte werd een hoeveelheid vals geld aangetroffen.

Bestuurder onder invloed tegen boom

UTRECHT Op de Meerndijk vond in de nacht van zondag 9 op maandag 10 maart een aanrijding plaats waarbij een man onder invloed gewond raakte.

Rond 00.20 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding op de Meerndijk. Ter plaatse troffen agenten een auto tegen een boom aan. De bestuurder was inmiddels zijn auto uit en zat gewond bij een kennis in de auto. De 21-jarige bestuurder uit Woerden was vanaf de Nedereindseweg links de berm in gereden, vervolgens de sloot ingereden en tegen een boom tot stilstand gekomen.

Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht. De agenten roken een sterke alcohollucht bij de Woerdenaar. In het ziekenhuis werd om het alcoholpercentage te bepalen, bloed van de man afgenomen.