Sportfestijn Borsele wederom een succes!

Het Sportfestijn Borsele, dat Borsele Beweegt jaarlijks organiseert in de voorjaarsvakantie, was ook dit jaar weer een daverend succes. Vooral op maandag, de dag waarop een sportinstuif op het programma stond, kwam een recordaantal deelnemers naar sporthal.

De Stenge in Heinkenszand. Ruim 200 (!) kinderen konden zich een hele middag sportief uitleven op verschillende luchtkussens, zich heuse sumoworstelaars wanen en voetbaltrucjes uitproberen. Tevens konden de deelnemers zich laten schminken en deelnemen aan een tekenwedstrijd.

Op dinsdag bewezen de meiden beter te zijn in sporten dan de jongens tijdens âDe Jongens tegen de Meisjesâ. Hoewel jongens altijd van mening zijn dat ze sneller, beter en sterker zijn, bewezen de meisjes deze middag het tegendeel. Het merendeel van de sporten werd door hen gewonnen. Opvallend was dat de jongens zelfs bij het touwtrekken letterlijk en figuurlijk aan het kortste eind trokken!

Handbalvereniging s.v. Orion organiseerde op woensdag het scholenhandbaltoernooi.

Bij de miniâs (groep 3 en 4) eindigden de leerlingen van De Reiger op de eerste plaats. Zij bleven het team van De Wegwijzer nipt voor. Bij de D-jeugd (groep 5 en 6) gingen de leerlingen van de Don Boscoschool met de grootste beker naar huis. De meisjes van De Regenboog in Nieuwdorp eindigden bij de C-jeugd (groep 7 en 8) op de eerste plaats. Bij de jongens won het team van de Mgr. Heyligersschool.

Aan het jaarlijkse koersbaltoernooi namen veertien teams deel. Het team uit âs-Heerenhoek bleek aan het einde van de middag het meeste aantal punten behaald te hebben. Uit handen van wethouder De Bruijne ontvingen zij een mooie beker.

Het Sportfestijn Borsele werd op vrijdagmiddag afgesloten met het Kampioentjesfeest. Ruim honderd jeugdige sportkampioenen namen deel aan verschillende sportieve workshops. Aansluitend werden ze officieel gehuldigd door wethouder De Bruijne. Met een mooie trofee en een rugzak met inhoud gingen zij trots en tevreden huiswaarts.

Website Borsele Beweegt
Wellicht heeft u het al gemerkt: de website www.borselebeweegt.nl is niet meer te vinden op het wereldwijde web! Borsele Beweegt heeft er namelijk voor gekozen om alle informatie met betrekking tot sporten en bewegen in de gemeente niet langer op een eigen, aparte website te vermelden. Binnenkort is alle informatie hierover te vinden op de nieuwe gemeentelijke website (www.borsele.nl). De reden hiervoor is dat deze nieuwe site meer (technische) mogelijkheden biedt dan de âeigenâ site van Borsele Beweegt. Het streven is om alle informatie uiterlijk eind maart up-to-date te hebben. Tot en met oktober 2008 worden bezoekers van de website www.borselebeweegt.nl overigens nog automatisch doorgelinkt naar de gemeentelijke website. Wij houden u op de hoogte!