Dichters- muziek en theaterprogramma in De Stenge Heinkenszand

In het kader van âBorsele Cultureelâ is er op vrijdag 7 maart om 20.00 uur in de Stenge te Heinkenszand een
Totaal-dichters-muziek-theaterprogramma met als titel âSoms hoor ik onverwachtâ¦â¦4â. Met als spreekstalmeester Kick van der Veer komen Driek van Wissen, Rob Chrispijn en als kers op de taart Alex Roeka.

Een laagdrempelig totaal-dichters-muziek-theaterprogramma, welke wordt georganiseerd in samenwerking met de bibliotheekvestiging Heinkenszand van BiliOosterschelde.

Kenmerkend voor de dichters die aan dit programma meewerken is dat ze een brug slaan tussen het lied en het gedicht. De âopperspreekstalmeesterâ heeft een bepalende rol. Hij enthousiasmeert de toeschouwers, leidt het thema in, introduceert de liedschrijvers/dichters.

Kick van der Veer neemt deze belangrijke taak op zich. Hij is uiterst deskundig op het gebied van cabaret. Zelf won hij in 1981 het Leids Cabaret Festival. Hij is geworden tot een zeer succesvolle regisseur en maker van theater-, radio- en tv-programmaâs. De dichters die meekomen naar Borsele zijn: Driek van Wissen, Dichter des Vaderlands, schrijver van o.a. diverse dichtbundels, en Neerlandicus. Rob Chrispijn, succesvol tekstschrijver. Hij schreef voor bijna alle groten uit de vaderlandse pop- en theaterwereld; o.a. Herman van Veen, Leonie Jansen, Paul de Leeuw, Frans Halsema enz. Het muzikale gedeelte wordt verzorgd door de bijzondere zanger Alex Roeka. Ook vanavond zal hij weer de longen uit zijn lijf zingen, zichzelf begeleidend op gitaar en/of accordeon. Gegarandeerd een heel ontspannende, muzikale, light verse avond!

De toegangsprijs bedraagt 12 Euro en voor CJP en 65+ 10 Euro. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal.