Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Eerste Gasten van de Raad heel enthousiast!

De allereerste Gast van de Raad bijeenkomst van 2008 werd bijgewoond door maar liefst elf belangstellenden. Zij hadden aan de ene kant pech dat de deelraadvergadering niet doorging. Aan de andere kant hadden zij het grote geluk dat de voltallige deelraad in de raadzaal aanwezig was voor een fotoshoot voor de nieuwe deelgemeentegids. Hierdoor konden zij op een informele manier in gesprek raken met deelraadsleden van diverse fracties.

Voordat de discussie op gang werd gebracht, kregen de bewoners uitleg van deelraadsleden Jannie Hack (PvdA) en Robin de Roon (D66) over de positie van Kralingen-Crooswijk binnen de gemeente Rotterdam. Daarna werd het werk van de deelraad- en commissieleden toegelicht en verteld hoe de zetels binnen de deelgemeente zijn verdeeld. Tot slot mochten de Gasten van de Raad allerlei vragen stellen die betrekking hadden op de deelgemeente. Zo kwamen de reparatie van kapotte lantaarnpalen, het wegslepen van autowrakken en andere alledaagse dingen ter sprake.

De deelnemers vonden Gast van de Raad een informatief programma en hebben een beter beeld gekregen van het werk dat de deelraads- en commissieleden doen. Het is ook leuk om de gezichten bij de verhalen te zien, aldus mevrouw Monteny, één van de elf belangstellenden. Mevr. Jongenengel vond het bijzonder om een keer in de raadzaal te zijn geweest: Normaal gesproken kom ik hier alleen maar om mijn rijbewijs te verlengen. Ze denkt erover om een keer naar een echte deelraadvergadering te gaan.

Hoewel de eerstvolgende Gast van de Raad op donderdag 10 april al volgeboekt is, neemt dat niet weg dat belangstellenden altijd plaats kunnen nemen op de publieke tribune. De deelraadvergadering begint om 20.00 uur en is voor iedereen toegankelijk.