Politie Haaglanden

Persberichten 10 maart

Haaglanden, 10-03-2008

Driejarige kleuter gewond na aanrijding
Den Haag Een kleuter van drie jaar werd zondagmiddag 9 maart rond 16.30 uur op de Westduinweg aangereden. Het ventje stak met zijn 34-jarige moeder het zebrapad over toen een 29-jarige bestuurder uit Den Haag hem raakte. De ambulance vervoerde de kleuter naar het ziekenhuis. Hij moest een nacht ter observatie blijven. De politie onderzoekt het ongeval.

Man rijdt door na aanrijding
Den Haag De politie hield zondagavond 9 maart om 20.30 uur een 19-jarige Haagse automobilist aan. De Hagenaar bekende dat hij met zijn auto tegen een geparkeerd voertuig was gereden op de Strandweg en vervolgens was doorgereden in een andere auto. De verdachte was met hoge snelheid over de Visafslagweg in de richting van de Adriaan Maasplein gereden. De bestuurder haalde een ander voertuig in en verloor toen waarschijnlijk de macht over het stuur en botste tegen de geparkeerde auto. De bestuurder en de inzittenden stapten uit en stapten vervolgens over in de auto die zij kort daarvoor hadden ingehaald. Een getuige zag het voorval en gaf het kenteken van de auto door aan de politie. Op de Visafslag werd de gezochte auto teruggevonden; deze kon door de schade niet meer rijden. Ook werd het aangereden voertuig getraceerd. Deze was total loss Toen de politie nog bezig was met het onderzoek, kwam de 19-jarige Hagenaar zich melden bij de plek van het ongeval. De man is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Geen zin om te lopen
Den Haag Agenten betrapten zondagavond 9 maart rond 19.00 uur en 16-jarige Hagenaar op het Koningin Julianaplein op het stelen van een fiets. De politie was kort daarvoor gealarmeerd omdat een onbekende man zich vreemd gedroeg en fietsen inspecteerde. Twee agenten in burger gingen erop af. Zij zagen de verdachte een aantal fietsen van dichtbij bekijken en toen hij probeerde het slot van een van de fietsen te verbreken, werd hij door de politiemensen aangehouden. De jongeman vertelde de agenten dat hij een fiets nodig had om naar huis te fietsen.

Behoorlijk in de fout
Den Haag Agenten constateerden maandag 10 maart rond 03.30 uur dat een 44-jarige automobilist uit Den Haag met een snelheid van 100 km/u reed over de Nieuw Parklaan. De Hagenaar werd gesommeerd te stoppen en gecontroleerd op het gebruik van alcohol, hij blies 785 ugl. Agenten maakten proces-verbaal op en namen de auto en het rijbewijs zijn in. De verdachte moet zich binnenkort verantwoorden voor de rechter. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl.(=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl. (=0,2 promille).

Héél veel te hard
Den Haag - Politieagenten zagen 9 maart om 20.45 uur een automobilist met zeer hoge snelheid rijden op de A4. De agenten klokten de snelheid op 162 km/u daar waar 100 km/u toegestaan is. De automobilist, een 33-jarige man uit Capelle aan den IJssel moest zijn rijbewijs direct inleveren en kreeg een proces verbaal.

Jongen slaat ruit tram in
Den Haag Een 15-jarige Hagenaar moest het vernielen van een tramruitje van lijn 9 op zondag 9 maart om 16.30 uur bekopen met een aanhouding. De beveiliging van de HTM droeg de hevig tegenstribbelende jongen over aan de politie. Hij kreeg op het bureau een proces-verbaal.

Bestuurder met rij-ontzegging speelt verstoppertje Den Haag Agenten die op 10 maart om 03.25 uur op de Moerweg een auto wilden controleren, belandden in een kat-en-muisspel met de bestuurder van de auto. Deze ging er met hoge snelheid vandoor en sloeg linksaf de Jan Luijkenlaan in. De agenten zagen de auto even later met gedoofde lichten de Rotgansstraat uit rijden, maar bij het zien van de surveillancewagen reed de verdachte weer achteruit. Uiteindelijk is de man in de Hoogvlietstraat aangehouden, waar bleek dat hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had van negen maanden. Ook kon de 23-jarige bestuurder uit Den Haag zich niet legitimeren. Hij kreeg een proces-verbaal.

Dronken man valt ex lastig en kruipt achter het stuur Den Haag Een 52-jarige Hagenaar ging op zondagavond 9 april dubbel de fout in. Agenten moesten hem eerst verwijderen uit de woning van zijn ex-vrouw, omdat hij daar ruzie aan het maken was. Hij rook naar alcohol en had bloeddoorlopen ogen. De politiemensen keken dan ook raar op toen ze hem even later achter het stuur van zijn busje zagen zitten en hij pogingen deed de oprit af te rijden. Onder protest blies hij 560 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De man kreeg een rijverbod van zes uur en een proces-verbaal.

Hardleerse bestuurder
Den Haag Agenten hielden zondagmorgen 10 maart 09.00 uur tot twee maal toe een 26-jarige man uit Gouda aan voor rijden onder invloed en het rijden met een ingevorderd rijbewijs. Omstreeks 07.00 uur controleerden agenten de man op Laan. Hij blies 500ugl en werd aangehouden. Tijdens de controle bleek het rijbewijs van de man al eerder ingevorderd te zijn. Met een proces-verbaal op zak, mocht hij even later het politiebureau weer verlaten. Personeel van de geintegreerde monitorcentrale van de politie (cameratoezicht) zagen de man omstreeks 08.45 uur wederom achter het stuur van een auto stappen. Agenten hielden de man op de Hogewal voor de tweede maal aan. Zijn alcoholpromillage was inmiddels iets gezakt, maar hij blies nogsteeds 430 ugl. De man kreeg nogmaals een proces-verbaal. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl.(=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl. (=0,2 promille).

Stenen gooiende jeugd
Leidschendam Twee jongens uit Leidschendam en Den Haag hadden zich op zondag 9 maart omstreeks 00.15 uur, na een avondje stappen, niet meer in de hand. Zij gooiden op het Duindoorn met stenen naar de lichtreclame van een supermarkt. Zij vernielden daarbij een ruit van de supermarkt. De beide jongens, van 17 en 18 jaar, werden door de politie aangehouden en moesten mee naar het politiebureau en werden in de loop van de zondag in vrijheid gesteld. Zij gingen met een proces verbaal op zak naar huis.

Ongeldig rijbewijs
Voorburg Een 22-jarige Haagse automobilist kreeg maandag 10 maart, omstreeks 00.30 uur op de Prins Bernhardlaan een boete. Het rijbewijs van de Hagenaar bleek bij controle ongeldig te zijn verklaard. De vriendin van de man beschikte wel over een geldig rijbewijs. Zij heeft het stuur van hem overgenomen.

Auto gaat in vlammen op, politie zoekt getuigen Leidschendam Politieagenten en personeel van de brandweer stelden op zondag 9 maart omstreeks 03.30 uur alles in het werk om op de Kerkweide een autobrand te blussen. Zij konden echter niet voorkomen dat de auto geheel uitbrandde. Uit onderzoek door de brandweer bleek dat de auto vermoedelijk in brand was gestoken. Omwonenden hebben, kort na de ontdekking van de brand, enkele jongens weg zien rennen. De politie beschikt over een signalement van de jongens en stelt een onderzoek naar hun identiteit in. Heeft u iets gezien of kunt u meer informatie verschaffen omtrent deze brandstichting dan wordt u verzocht telefonisch contact op te nemen met de recherche van bureau Leidschendam-Voorburg via tel. 0900-8844. Liever anoniem, dan via M 0800-7000.

Gewond bij aanrijding
Pijnacker Twee meisjes van 16 en 17 jaar beiden uit Zoetermeer raakten zondag 9 maart om 14.00 uur lichtgewond toen een 44-jarige automobilist uit Slowakije op de Katwijkerlaan hen aanreed. De Slowaak zag de meisjes, die op een scooter reden, over het hoofd toen hij afsloeg. De twee vielen en liepen kneuzingen op. De automobilist kreeg een proces verbaal.

Jongen loopt over motorkap auto
Pijnacker Omdat een getuige een goed signalement gaf konden politieagenten zondag 9 maart om 14.45 uur op de Julianalaan een 16-jarige jongen uit Pijnacker aanhouden die over een motorkap van een auto had gelopen. De jongen moest mee naar het politiebureau. Hij ontkende eerst. Later in het bijzijn van zijn ouders, gaf hij toe over de auto te hebben gelopen. Met een proces verbaal op zak mocht hij mee naar huis.

Vier keer te veel gedronken
Delft Een 50-jarige man uit Delfgauw raakte zondag 9 maart om 17.55 uur zijn rijbewijs kwijt toen hij bij een alcoholcontrole moest blazen. Op het politiebureau was het resultaat van de alcoholtest 810 ugl. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (=0,2 promille).

SMS-alert weer succesvol
Naaldwijk/Westland Het sms-alert bewees vrijdagavond 7 maart weer eens zijn waarde. Omstreeks 15.45 uur werd vanuit het verzorgingstehuis Pijletuinenhof aan de Verdilaan een 73-jarige dementerende man vermist. Politie Westland verstuurde kort nadat zij kennis kregen van de vermissing een sms-alert. Een deelnemer trof de man korte tijd later aan op de Pettendijk in Maasdijk. Een dag eerder meldde een oplettende deelnemer van sms-alert dat hij een gestolen auto had gezien in de Kerkstraat. De auto was eerder die avond gestolen, en de politie verstuurde daarna een sms-alert met daarin het type auto en kenteken.

Negen autos op elkaar
Naaldwijk De politie sloot maandag 10 maart om 05.30 uur de Burgemeester Elzenweg voor enige uren af, na een botsing waar negen autos bij betrokken waren. Eén persoon raakte gewond en moest naar het ziekenhuis. Om 08.45 uur kon de weg weer vrij gegeven worden. De toedracht van het ongeval is nog niet bekend.

Beginnend bestuurder rijdt 68 km/u te hard
Zoetermeer Bij een snelheidscontrole op de Du Meelaan klokten agenten zondag 9 maart om 21.25 uur een beginnend bestuurder op 123 km/u. De maximumsnelheid ligt daar op 50 km/u. De 19-jarige Zoetermeerder moest daarom zijn rijbewijs inleveren en mocht niet verder rijden.

Automobiliste vliegt uit de bocht
Zoetermeer Een 22-jarige vrouw uit Eindhoven vloog zondag 9 maart om 23.45 uur uit de bocht van de Europaweg. Ze reed in de richting van de tunnelbak en wilde in de bocht van rijstrook wisselen. In de bocht verloor zij de macht over het stuur, waardoor zij tegen de vangrail klapte. De auto had aanzienlijke schade en kon niet verder rijden. De automobiliste kwam met een schram op haar knie, een pijnlijke schouder en de schrik vrij.