Gemeente Rotterdam

Het Zuiderpark moet dé nieuwe festivalplek worden van Rotterdam Zuid. In de zomer gaat hier elke veertien dagen iets gebeuren.

Ieder jaar van mei tot september zal het Zuiderpark voortaan dé plek zijn waar de leuke dingen plaats vinden. Het idee is dat dit samen met de renovatie van het park de groene long tussen Oud-Charlois, Carnisse, Vreewijk, Pendrecht en Zuidwijk, terug geeft aan de bewoners.

Grastribune

Zaterdag kwam een groot aantal belangstellenden naar de rondleiding door het stadspark om de plannen te horen uit de mond van Ed Goverde, dagelijks bestuurder van de deelgemeente Charlois. Het park is voor 25 miljoen euro grondig gerenoveerd en is nog voor de zomer tip top in orde. Er zijn wandelpaden en recreatiemogelijkheden bij gekomen. Het nieuwe festivalterein komt voor een deel achter een aarde wal te liggen. Hierdoor zal de geluidsoverlast voor de omwonenden beperkt blijven. En de wal kan door de festivalgangers tegelijk gebruikt worden als tribune, maar dan van gras.

Nieuwe festivals

Door de renovatie trekt het park nu al veel bezoekers maar het kan drukker, vindt deelgemeente Charlois. Daarom worden er festivals aangetrokken. Naast het bekende Metropolisfestival en de Zuiderparkdagen komt ook het Nelson Mandela festival naar het Zuiderpark. Tevens wordt er hard gewerkt aan een festival met populaire klassieke muziek. Dit evenement moet een ander soort publiek gaan aantrekken dan bijvoorbeeld de Zuiderparkdagen.

Er rest nog één wens voor bestuurder Ed Goverde: Ik wil openbare toiletten in het park. Op zonnige dagen kan het ene restaurantje in het park de stroom mensen met hoge nood amper aan.

Zuiderpark/Fotograaf David Rozing

Bron: Bestuursdienst, 10-03-2008