Gemeente Bolsward


Nieuws
10-03-08

Bolsward in strijd om de titel 'Groenste Stad van Nederland 2008'

ondertekening energieakkoord.JPG
De gemeente Bolsward is genomineerd voor de titel ` groenste stad van Nederland' in de categorie dorpen en kleine steden, plaatsen met minder dan 15.000 inwoners.

Bolsward gaat de strijd aan met Sevenum, Sluis, Steenbergen en gemeente Teylingen. De winnaars van deze competitie worden uitgeroepen tot de groenste stad van Nederland 2008 en mogen in 2009 deelnemen aan de Europese Entente Florale.

De komende maanden worden de deelnemers door een deskundige jury onder de loep genomen en beoordeeld op het gebied van landschapsarchitectuur, groenvoorziening, natuurbeheer en ecologie. Bolsward doet mee in de categorie van plaatsen met minder dan 15.000 inwoners. Op 8 oktober wordt door minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Gerda Verburg de winnaar bekend gemaakt.

De stichting Entente Florale Nederland stelt zich tot doel om met de nationale groencompetitie voor steden en dorpen het grote belang van kwaliteitsgroen onder de aandacht te brengen van overheden, het bedrijfsleven en de burgers. Het motto daarbij is "de Groene Stad" waarbij de achterliggende gedachte is dat groen geen geld kost, maar juist oplevert in economische en maatschappelijke zin.

feed