Gemeente Onderbanken


Voetpad op de Waart in Bingelrade

Begin november 2007 is gestart met het herstel van het voetpad Op de Waart in Bingelrade, gelegen tussen de Viel en Doenrade. Het voetpad was jarenlang niet gebruikt en als gevolg daarvan dichtgegroeid met bramen en brandnetels.

Tijdens de werkzaamheden is geconstateerd dat zich in de nabijheid van het pad een tweetal dassen-bijburchten bevinden. Wij hebben de werkzaamheden daarop stilgelegd om te onderzoeken of het openstellen van het voetpad nadelige gevolgen zou hebben voor de dassen of andere beschermde dier- of plantensoorten die zich in het gebied kunnen bevinden.

Uit het onderzoek is gebleken dat het openstellen van het voetpad geen nadelige gevolgen heeft voor de dassen noch andere dier- of plantensoorten. Ter hoogte van de bijburchten van de dassen worden voorzieningen geplaatst, om de gangen van de dassen af te schermen. Ter hoogte van de ingangen van het pad worden tevens borden geplaatst waarop de wandelaar wordt gevraagd om rekening te houden met de bijburchten en honden aangelijnd te houden.

In de week van maandag 24 maart a.s. worden de werkzaamheden aan het voetpad Op de Waart hervat. De resterende werkzaamheden nemen ongeveer één week in beslag. Na uitvoering van de werkzaamheden zal het voetpad op een nader te bepalen tijdstip worden geopend.

Indien u vragen heeft of meer informatie wenst, kunt u contact opnemen met de heer De la Roy van de afdeling Werken via telefoonnummer 045-5278731.