Gemeente Schiedam


Maart

Verscherpte aandacht voor zakkenrollers werpt vruchten af

10 maart 2008

Evenals in een aantal andere plaatsen in de regio wordt in Schiedam een verhoogde activiteit van zakkenrollers waargenomen. Met name in het centrum zijn gevallen bekend van mensen die tijdens het winkelen zijn bestolen. Het is de gemeente Schiedam ernst deze ontwikkeling een halt toe te roepen. Burgemeester Verver heeft in overleg met de politie een aantal maatregelen genomen, die ervoor moeten zorgen dat de pakkans voor daders wordt vergroot. Tegelijkertijd wordt actief ingezet op preventie door voorlichting aan het publiek.

Verscherpte controles en extra alertheid van onder andere de Lichtblauwe Brigade moeten het de zakkenrollers moeilijker maken hun slag te slaan. Politie en LBB zijn de afgelopen weken zeer zichtbaar aanwezig geweest op straat.

De verhoogde inzet heeft inmiddels geleid tot de aanhouding van 3 Bulgaarse dames. Zij werden afgelopen weekend betrapt op zakkenrollerij.

Om het publiek te informeren heeft de gemeente Schiedam extra geld vrijgemaakt, waarvan onder andere flyers zijn bekostigd. Hiermee wordt het winkelend publiek gewezen op preventieve maatregelen, die het risico slachtoffer te worden van zakkenrollers zo klein mogelijk maken. Verder wordt ondernemers gevraagd alert te zijn op de aanwezigheid van zakkenrollers. De komende tijd zal de aandacht voor het terugdringen van zakkenrollerij worden voortgezet en uitgebreid.