Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

IJsselmonde Toen en Nu

Basisschool De Kubus wint quiz Toen en Nu

Leerlingen van groep 6/7 van basisschool De Kubus aan de Oldenoord hebben de periodeprijs van de digitale lesbrief IJsselmonde Toen en Nu in de wacht gesleept, met het thema Visserij & Water. En daar zijn ze terecht heel blij mee. Juryvoorzitter en deelgemeentevoorzitter Marco Rook ging maandagmorgen 3 maart langs gegaan om de hele school te trakteren op vers fruit.

De deelraad heeft besloten om een digitale lesbrief voor IJsselmondse scholieren uit te laten brengen over de geschiedenis van IJsselmonde. Na overleg met de scholen, die over het algemeen zeer positief reageerden op een digitale lesbrief over de historie, is gekozen voor een website (www.ijsselmondetoenennu.nl) met een frisse en vrolijke uitstraling die wordt gekoppeld aan een quiz. De quizvragen voor het basisonderwijs zijn slechts toegankelijk voor de scholen met gebruikmaking van een password.

De 3e quizperiode ging over het thema Visserij en Water. Er waren 8 vragen te beantwoorden en twee opdrachten uit te voeren: maak of zoek een foto van het Eiland van Brienenoord en maak een verslag over de geschiedenis van Zalmvisserij De Merode. De inzendingen zijn beoordeeld door een vakkundige jury die bestaat uit vertegenwoordigers van het Streekarchief Eiland IJsselmonde, de Stichting Paardenmarkt, de deelraad en het dagelijks bestuur van de deelgemeente IJsselmonde. De jury heeft unaniem gekozen voor de inzending van groep 6/7 van basisschool De Kubus.

Motivatie jury
De jury heeft alle inzendingen bekeken en gekeken of alle vragen zijn beantwoord en opdrachten zijn gedaan. Ook heeft de jury gekeken naar originaliteit en creativiteit.
Groep 6/7 van basisschool De Kubus scoorde op alle fronten. Alle vragen zijn goed beantwoord en beide opdrachten uitgevoerd. De jury was gecharmeerd van de kleurenfoto van het Eiland van Brienenoord. Dat geldt ook voor het verslag over de geschiedenis van Zalmvisserij De Merode. Het verslag is vloeiend geschreven en leest lekker. Het is goed gedocumenteerd qua jaartallen. Ook de toepassing van de fotos van vroeger wordt door de jury gewaardeerd.