Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Wijziging Horecabeleid IJsselmonde

Inspraakbijeenkomst op 25 maart 2008

Op 25 maart aanstaande organiseert de deelgemeente een inspraakbijeenkomst voor bewoners en ondernemers over de herziening van het Horecabeleid. De bijeenkomst, die plaats vindt in de Raadzaal van de deelgemeente aan de Groene tuin 317, begint om 19.30 uur en duurt tot uiterlijk 21.30 uur. Vanaf 19.00 uur staat de koffie en thee klaar.

In IJsselmonde zijn op dit moment ruim 100 horeca-inrichtingen, zoals cafés, restaurants, snackbars, sportkantines, buurthuizen en dergelijke. Om te waarborgen dat het horeca-aanbod zoveel mogelijk tegemoetkomt aan verschillende belangen, hanteert de deelgemeente IJsselmonde het horecabeleid. In 2003 heeft de deelgemeenteraad de nota "Horeca in de deelgemeente IJsselmonde 2003-2006" vastgesteld. In de nota staat - kort gezegd - per gebied van de deelgemeente aangeven welke ontwikkelingen op horecagebied worden toegestaan.

Herziening
Veranderende ontwikkelingen in IJsselmonde en gewijzigd beleid dat voor de hele gemeente Rotterdam geldt, zijn aanleiding voor een herziening van het horecabeleid. De voorgestelde wijzigingen in het beleid voorzien bijvoorbeeld in beperkte uitbreidingsmogelijkheden voor inrichtingen die ondersteunend zijn aan een sportieve of recreatieve functie. Enkele andere voorbeelden van voorgestelde wijzigingen zijn de uitbreiding van horeca met terrassen aan het plein tussen de Kerstendijk en de Susannadijk en uitbreiding van horeca in Oud-IJsselmonde rondom het Koetshuis en de Adriaen Janszkerk. Verder wordt ruimte geboden voor horeca die gepaard gaat met de ontwikkeling van het Stadionpark.
De voorgestelde wijzigingen zijn opgenomen in de conceptnotitie "Beleidslijnen voor de horeca in de deelgemeente IJsselmonde 2008-2011".

Bent u niet in de gelegenheid de inspraakbijeenkomst bij te wonen, dan kunt u ook schriftelijk reageren. Uw reactie moet dan vóór 26 maart aanstaande binnen zijn en kunt u sturen naar het dagelijks bestuur van de deelgemeente IJsselmonde, Postbus 9044, 3007 AA Rotterdam.

De conceptnotitie "Beleidslijnen voor de horeca in de deelgemeente IJsselmonde 2008-2011" ligt tijdens werkdagen tussen 09.00 en 16.00 uur ter inzage bij het informatiecentrum van de deelgemeente IJsselmonde aan Groene tuin 317. U kunt ook een exemplaar opvragen bij de heer J.A. Karreman, telefonisch (010-4798214) of via de email (john.karreman@ijsselmonde.rotterdam.nl).