Gemeente Noordwijk

De Raad en het college van de gemeente Noordwijk hebben geschokt en met droefenis kennis genomen van het overlijden van de heer L. Korbee.

Noordwijk verliest met de heer Korbee een markante inwoner, die op een betekenisvolle wijze heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van Noordwijk. Die bijdrage werd geleverd in vele maatschappelijke functies en verantwoordelijkheden, waaruit de betrokkenheid van de heer Korbee met Noordwijk duidelijk bleek.

De heer Korbee is naast zijn vele andere functies ook lid geweest van de Raad van de gemeente Noordwijk en wel in de periode 1974 ­ 1978. De heer Korbee was lid van de Raad namens de VVD. Dit lidmaatschap van de Raad weerspiegelt de grote interesse van de heer Korbee voor de lokale politiek, een interesse die de heer Korbee op velerlei wijze invulling heeft gegeven.

Voor zijn belangrijke maatschappelijke betekenis werd de heer Korbee bij de Algemene Gelegenheid 2000 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Wij gedenken de herinnering aan de heer Korbee met respect en waardering. Zijn naasten wensen wij alle sterkte en troost toe.

Noordwijk verliest een bijzonder burger.

Noordwijk, 4 maart 2008

H.H.M. Groen
Burgemeester