Politie Twente

Persbericht Politie Twente 10 maart 2008

Parkeercontroleurs in nieuw uniform

Enschede

De parkeercontroleurs in Enschede voeren met ingang van maandag 10 maart hun werkzaamheden uit in een nieuw uniform.

Het parkeertoezicht is in Enschede door de gemeente uitbesteed aan de politie. De politie voert dit toezicht uit met behulp van een aantal bijzondere opsporingsambtenaren (boa's) die in dienst zijn van de politie Twente en een aantal bijzondere opsporingsambtenaren die worden ingehuurd via de gemeente Enschede.

Al deze bijzondere opsporingsambtenaren zijn met ingang van maandag 10 maart te zien in een nieuw uniform en niet meer zoals voorheen in een politie-uniform.

Door de Raad van Hoofdcommissarissen is een tijd geleden de beslissing genomen dat bijzondere opsporingsambtenaren, die niet in dienst zijn van de politie, hun werkzaamheden ook niet in een politie-uniform mogen uitoefenen. Deze maatregel zou inhouden dat parkeertoezicht in Enschede door mensen in twee verschillenden uniformen zou worden gedaan.

Om nu onduidelijkheid hierover weg te nemen is door de districtsleiding van de politie Zuid-Twente besloten dat de medewerkers van de parkeercontrole allemaal in hetzelfde uniform werken. Omdat het verboden is voor mensen die niet in dienst zijn bij de politie in een politie-uniform te lopen is besloten tot aanpassing van het uniform voor alle parkeercontroleurs.

Hiermee wordt uitvoering gegeven aan het landelijke voorschrift.



Politie Twente