Persberichten Rijn & Venen, 11.05 uur

Utrecht, 10-03-2008

Inbraak

KAMERIK In een loods werden in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 maart twee verdachten aangehouden.

Rond 03.15 uur kreeg de politie de melding dat op de Lindenlaan door twee mannen werd ingebroken in een loods. Meerdere politie-eenheden, waaronder een hondengeleider, gingen met spoed ter plaatse.

Er bleek inderdaad in de loods te zijn ingebroken en vermoedelijk zaten de verdachten nog binnen. De hondengeleider ging met zijn hond de loods in. De hond sloeg aan bij een ruimte in de loods. De hondengeleider liep de ruimte in en daarin bevonden zich twee deuren. Achter één van die deuren bevond zich een toilet en daar hadden de twee verdachten zich verstopt. Eén van de verdachten was niet erg verstandig: hij liep weg. De hond ging achter hem aan en beet hem in zijn been, waarna de verdachte stopte. Het tweetal, jongens van 16 en 18 jaar oud en afkomstig uit Kamerik, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

De 18-jarige verdachte had door de hondenbeet licht letsel aan zijn been. Hij werd in het politiebureau door een arts behandeld. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auto op de kop op Rijksweg A2

BREUKELEN Bij een aanrijding op de Rijksweg A2 raakten aan het begin van de nacht van zondag 9 op maandag 10 maart twee autos betrokken. Eén belandde op de kop.

Rond 00.15 uur reed een 41-jarige automobilist uit IJsselstein op de rechterrijstrook van de Rijksweg A2 in de richting van Amsterdam. Een 20-jarige automobiliste uit Amsterdam reed over de middelste rijstrook in dezelfde richting. Achter de IJsselsteiner reed een 35-jarige automobilist, eveneens uit IJsselstein. Net op het moment dat de Amsterdamse de 41-jarige automobilist in wilde halen, kwam de 35-jarige automobilist naar links om hetzelfde te doen. Daardoor moest de Amsterdamse naar links uitwijken, botste tegen de linkervangrail, ketste terug, botste tegen de auto van de 41-jarige automobiliste en beide autos belandden in de berm. De auto van de Amsterdamse kwam op de kop tot stilstand.

De 41-jarige IJsselsteiner raakte gewond. Zijn auto werd door de brandweer opengeknipt en hij werd per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. De Amsterdamse raakte niet gewond.

Aanhouding door familie

MIJDRECHT Een 38-jarige man uit Den Haag werd op zondagavond 9 maart aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak.

Rond 21.10 uur bevond een 85-jarige man zich in zijn woning aan de Oosterlandweg. Plotseling zag hij een deur in de woning opengaan en een vreemde man de keuken inlopen. De betrapte inbreker vluchtte vervolgens de woning uit.

De geschrokken bewoner belde direct zijn in de buurt wonende zoon. Vervolgens kwam de 53-jarige zoon met een 27-jarige kleinzoon ter plaatse. Zij troffen de verdachte, de 38-jarige Hagenaar, op de Oosterlandweg bij zijn auto aan. Hij werd door het tweetal aangehouden en even later aan de politie overgedragen. Zijn auto werd in beslag genomen.

De verdachte bleek een raam van de woning te hebben opengebroken, maar had nog geen kans gezien iets te stelen. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.