Gemeente Spijkenisse


Thuis Op Straat project vervangen door nieuw programma aanbod

10 maart 2008

Spijkenisse gaat de Thuis Op Straat formule (TOS) vervangen door een nieuw programma voor jongeren. Dit nieuw programma-aanbod aan pleinactiviteiten wordt verzorgd door het jeugd- en jongerenwerk. Het TOS-project ging op basis van een licentieovereenkomst met Rotterdam.

Spijkenisse gaat de pleinactiviteiten voor jongeren meer in overeenstemming brengen met de huidige organisatievorm waarin het jeugd- en jongerenwerk is ondergebracht bij de Rayons. Het bezoeken van pleinen en het uitvoeren van activiteiten krijgt dus een vervolg. De opgedane ervaringen worden daarbij gebruikt.

Het jeugd- en jongerenwerk in Spijkenisse is een belangrijk speerpunt van het gemeentelijk beleid. De gemeente heeft het daarom ondergebracht bij de rayons. Samen met het fysieke wijkbeheer is deze vorm van sociaal wijkbeheer een goed instrument om de leefbaarheid in de wijken te verbeteren en de jongeren meer bij hun wijk te betrekken.

Naast een jongerencentrum zijn er verschillende jeugd- en jongerenhonken, waar allerlei activiteiten worden georganiseerd. Wekelijks openen het jongerencentrum Westdijk en de vier jongerenhonken in Spijkenisse in totaal 26 keer hun deuren. Jongeren worden er met open armen ontvangen. Er is van alles te doen. Tevens organiseert het jongerenwerk activiteiten in de wijken en zoekt het de jongeren op straat op.