Gemeente Leeuwarden

brandweer Leeuwarden op zoek naar Vrijwilligers brandweer Leeuwarden op zoek naar Vrijwilligers

Brandweer Leeuwarden zoekt vrijwilligers

Bron: Gemeente Leeuwarden (10-03-2008) `Meer dan blussen alleen' is dit jaar het thema van de kennismakingsdag voor geïnteresseerden in een functie als vrijwilliger bij de brandweer Leeuwarden. De dag vindt plaats op 15 maart, tussen 13 en 17 uur, in de brandweer Post Noord (Bilgaard). Bezoekers kunnen voertuigen bekijken en er worden verschillende demonstraties gegeven. Geïnteresseerden kunnen in gesprek gaan met huidige (vrijwillige) brandweerlieden om over ervaringen te spreken.

Voor vrijwilligers betekent werken voor de brandweer `meer dan blussen alleen'. Het korps biedt veel mogelijkheden tot zelfontwikkeling, zoals uiteenlopende interne opleidingen en volop gelegenheid tot sporten. Bovendien ontvangen vrijwilligers een maandelijkse vergoeding.

De brandweer Leeuwarden biedt hulp bij brand, stormschade en wateroverlast, maar ook bij ernstige verkeersongelukken en ongevallen met gevaarlijke stoffen. Dit wordt uitgevoerd door beroepskrachten en vrijwilligers. Allemaal gemotiveerde mannen en vrouwen met verschillende (culturele) achtergronden. Bij de Leeuwarder brandweer is altijd plek voor flexibele, sociale mensen met pit.