Gemeente Best

Gemeente Best

Openbare bekendmakingen, week 11 - 2008

Bouw en sloopaanvragen

* W. Bierens, betreffende uitbreiding van de woning aan de Willem de Zwijgerweg 337;

* G. Wijnands, betreffende de bouw van een woning aan de Spoorweglaan 13a;

* A. van Gastel, betreffende de bouw van een terrasoverkapping aan de Mgr.Dr.Th. Goossensstraat 47;

* P. Retera, betreffende het plaatsen van een dakkapel aan de Vaarsvelden 14;

* Matas Electronics B.V., betreffende de uitbreiding van de bedrijfsruimte aan de Waal 42/42a;

* B. Tielen, betreffende de uitbreiding van de woning (bg) aan de Moereind 15;

* A. Oomen, betreffende de uitbreiding van de woning (bg) aan de Salderes 122;

* W. Suetens, betreffende de bouw van de overkapping aan de Burg. Notermansstraat 31;

* M. Aelen, betreffende de bouw van een serre aan de Internaatstraat
1;

* Meulengraaf Holding B.V., betreffende de wijziging van de voor- en achtergevel aan de Hoofdstraat 18G;

* J. Warrink, betreffende de bouw van een bijgebouw aan de Bokvelden 12;

* De sloop van garage en berging aan de Aarleseweg 4c.

Procedure
Deze aanvragen liggen niet ter inzage. Er is nog geen bezwaarmogelijkheid. Besluiten over deze aanvragen worden te zijner tijd bekend gemaakt.

ONTWERPBESLUITEN

Vrijstelling artikel 19, lid 3 WRO

Het college van burgemeester en wethouders is voornemens bouwvergunning te verlenen voor de bouw van een terrasoverkapping op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie H, nummer 4434, gelegen aan de Wintereik 5. De bouwvergunning moet worden verleend met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Verkeersbesluit

Op het terrein achter de Jola aan de Hoofdstraat wordt met regelmaat geparkeerd. In de huidige situatie is dit niet toegestaan en komt het voor dat er (nood)uitgangen worden geblokkeerd. Om dit tegen te gaan is het college van burgemeester en wethouders voornemens tot realiseren van een aantal parkeerplaatsen waarop een kortparkeerzone (blauwe zone) wordt ingesteld.

De kortparkeerzone wordt ingesteld op maandag t/m zaterdag van 9.30 uur tot 18.00 uur en heeft een maximale parkeerduur van 2 uur. Het college heeft ingestemd met een wijziging van de `Regeling Parkeerschijfzone Centrum' waardoor alle bewoners van de Boterhoek de mogelijkheid krijgen tot het aanvragen en gebruiken van een ontheffing voor de blauwe zone conform deze regeling.

Daarnaast kunnen bewoners van de Boterhoek met deze ontheffing naast het parkeerterrein achter de AH ook parkeren op het terrein achter de Jola (Hoofdstraat). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw S. Brouwers, telefoon: 0499-360911.

Procedure

De ontwerp-besluiten met de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf 11 maart 2008 t/m 22 april 2008 voor eenieder ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte. Gedurende de periode van ter inzage ligging kan een ieder een zienswijze over deze ontwerp-besluiten naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Voor zowel de schriftelijke als mondelinge zienswijzen geldt, dat moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerp-besluit de zienswijze betrekking heeft. De ingebrachte reacties zullen wij vervolgens betrekken bij onze definitieve beslissing.

Schriftelijke reacties kunt u t/m 22 april 2008 richten aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht door hiervoor tijdens de periode van ter inzage ligging een afspraak te maken met het team Vergunningen: 0499-360911.

DEFINITIEVE BESLUITEN

Bouwvergunningen/Sloopvergunningen

* De uitbreiding van de woning (bg) aan de Aardheuvel 6;
* De uitbreiding van de woning en de herbouw van de berging aan de Klaver 17;

* De bouw van een bedrijfsruimte aan de Industrieweg 150-152 (reguliere bouwvergunning 1e fase);

* De uitbreiding van de woning (bg + verd.) aan de Kapelaan HGM Koopmansstraat 5;

* De bouw van 81 woningen (Oranjehof) aan de Oranjestraat (reguliere bouwvergunning 1e fase);

* De uitbreiding van de berging aan de Prinses Margrietlaan 2;
* De sloop van bedrijfsgebouwen aan de Industrieweg 150-152.

Kapvergunningen

Op maandag 10 maart is een kapvergunning verleend voor: 3 Carpinus Betulus Fastigiata,2 Sorbus Intermedia, 2 Ulmus Holandica en 1 Liquidambar rondom de Lidwinahof.

Procedure

Tot 6 weken na de dag waarop de vergunning aan aanvrager is verzonden kan door belanghebbenden schriftelijk een bezwaarschrift worden ingediend. Als u een bezwaarschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het bezwaarschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

OVERIGE BEKENDMAKINGEN

Meldingen Wet Milieubeheer

Op 3 maart 2008 hebben wij een melding ontvangen van P. Scheepers op grond van het Besluit Landbouw milieubeheer voor een melkrundveehouderij gelegen aan het adres Oirschotseweg 117 te Best.

Op 3 maart 2008 hebben wij een melding ontvangen van Gooren Lichtreclame op grond van het Activiteitenbesluit voor een bedrijf dat zich bezighoudt met de productie van lichtreclame en outdoormeubilair. Het bedrijf is gelegen aan het adres De Maas 20 te Best.

Ontheffingenbeleid hogere waardenprocedure

Op 4 maart 2008 is door B. en W. besloten het Ontheffingenbeleid Hogere Waardenprocedure vast te stellen. Onder "hogere waarden" wordt in dit verband de overschrijding verstaan van grenswaarden voor geluidsbelasting op geluidgevoelige bestemmingen veroorzaakt door wegverkeer-, railverkeer- en industrielawaai. Dit beleid is van toepassing op ontwikkelingen die plaatsvinden binnen de huidige bebouwingscontouren van de gemeente. Voor nieuw te ontwikkelen gebieden geldt de zwaardere motiveringsplicht uit de Wet geluidhinder.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht heeft het concept Ontheffingenbeleid Hogere Waardenprocedure zes weken ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijze ingebracht. De tekst van het definitieve Ontheffingenbeleid Hogere Waardenprocedure is gelijkluidend aan het concept. Tegen de vaststelling van het "hogere waardenbeleid" is geen bezwaar en beroep mogelijk. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw E. van Beek of mevrouw H. Kramer, telefoon: 0499-360911.

Bestemmingsplannen

Burgemeester en wethouders maken bekend ter voldoening aan het bepaalde in artikel 31 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, dat onherroepelijk zijn geworden de bestemmingsplannen "Natuur- en recreatiegebied Ekkersweijer" en "Reconstructie A2/A67".

Het bestemmingsplan "Natuur- en recreatiegebied Ekkersweijer" is vastgesteld bij raadsbesluit van 24 oktober 2005 en (gedeeltelijk) goedgekeurd bij besluit van Gedeputeerde Staten d.d. 13 juni 2006. Door de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is uitspraak gedaan op 9 mei 2007.

Het bestemmingsplan "Reconstructie A2/A67" is vastgesteld bij raadsbesluit van 26 februari 2007 en goedgekeurd bij besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant d.d. 21 mei 2007. De genoemde bestemmingsplannen liggen voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Best. Tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis kunnen de plannen bij de centrale balie worden ingezien.