Gemeente Sint-Michielsgestel


Verkeer alert binnen schoolzones

maandag 10 maart 2008

Is het u ook opgevallen? Rondom alle basisscholen binnen onze gemeente heeft de gemeente de tekst SCHOOLZONE op het wegdek aangebracht. Maar wat betekent dat nu eigenlijk?

Een schoolzone brengt formeel geen nieuwe of andere regels met zich mee. Wel vragen we binnen de schoolzone extra aandacht voor het gebruik van de weg door kinderen en hun verzorgers. Binnen deze zone komen op gezette tijden schoolkinderen uitgelaten uit de klas en volwassenen komen de kinderen halen of brengen. Even is het er heel erg druk. Door de omstandigheden kan het zijn dat de aandacht voor het andere verkeer wat verslapt.

Brabants Verkeersveiligheidslabel
Op de scholen wordt steeds meer aandacht besteed aan het verkeer. De meeste scholen binnen onze gemeente doen mee aan het Brabants Verkeersveiligheidslabel, waarmee zij structureel en praktijkgericht aandacht besteden aan het verkeer. De kinderen leren de verkeersregels en proberen zich een goed weggebruiker te tonen. Daarbij hebben ze echter ook een beetje hulp van de overige weggebruikers nodig. De gemeente ondersteunt hierbij door de verkeerssituaties in de omgeving van de scholen zoveel mogelijk te verduidelijken. Aan de andere weggebruikers wordt gevraagd om het weggedrag aan de situaties aan te passen.

Houd dus binnen de schoolzone extra rekening met kinderen en hun verzorgers. Pas uw snelheid aan en toon begrip, zodat iedereen veilig thuis komt.

---